PHP mkdir (), chmod () ve Windows

2 Cevap php

Ben (Windows üzerinde çalışan) bir Apache sunucu üzerinde yeni bir dizin oluşturmak için PHP işlevi mkdir ($ yol, 0777) kullanıyorum.

Ben bu oluşturmak ve klasörleri görüntülemek yalnızca okumak gibi Windows dir belirledi. () Cacls.exe exec kullanmadan bu değiştirmenin bir yolu var mı? PHP belgelerine chmod () Windows üzerinde çalışmaz ancak bir değiştirme yöntemi hakkında bir şey demiyor belirtiyor.

Google bu sefer biraz yararsızdır gibi görünüyor.

EDIT: Birkaç dakika benim iki-bitlik bir eğitim kurumunda yöneticileri ile konuştuktan sonra, öğrenciler için onların test PHP sunucu bir USB sürücü kapalı yürütülüyor gibi görünüyor. Ben bu onunla bir ilgisi var olacağı bir his var slaps head

2 Cevap

Aşağıdaki:

<?php
mkdir( "foo" )
?>

(Belirtilen hiçbir mod not) Win2K'da benim için çalışıyor - bu set hiçbir özelliklere sahip bir klasör oluşturur.

Edit: Sadece bir düşünce vardı - bu izinleri ile ilgili bir şey olabilir? Komut satırında ve gelen yukarıdaki kodu çalıştırmayı deneyin ne olur bakın:

C:> c:\php\pgp.exe
    <?php
    mkdir( "foo" )
    ?>
    ^Z

PHP belgelerine göre, modu parametresi tamamen (0777 için ama varsayılan, bu yüzden zaten bunu belirtmek zorunda değil) Windows göz ardı edilir. Hiç modunu belirtmeyen deneyin ve neler olacağını görün. Belki de o kadar şey karışıyor?