Gerçek dünyada ARMUT ne kadar yaygındır?

7 Cevap php

Ben diğer halklar kaynak kodu ve diğer açık kaynak PHP yazılım iyi bir anlaşma baktım, ama o hemen hemen hiç kimse aslında PEAR kullanır gibi geliyor bana.

Gerçek dünya kullanımında ARMUT kullanımı üzerinden ne kadar yaygındır?

Ben belki çerçeveler üzerinde mevcut duygu popülerliğini etkileyen olabileceğini düşünüyordum.

7 Cevap

PHP programcısı kültür herkes tekerleği kendilerini yeniden icat etmek istiyorum görünüyor "Burada icat edilmedi" sendromu, bir yaygın istila var gibi görünüyor.

Bu all PHP Programcılar için de geçerlidir, ama onları görünüşte çok normal bir bu yaptığını söylemek değil.

Ben eğitim eksikliği onun yüzünden inanıyorum Çok zaman ve terbiyeli PHP hizmet veren hosting sağlayıcıları zorluk ile kombine.

Bu çok daha zor bir çalışılabilir ARMUT kurulum getting yapar ve PHP'nin tasarım yapısı modüler bir tasarıma uygun olmayarak kötüleşti.

(Bu ad alanı ilavesi ile geliştirmek, ancak henüz görmedik olabilir).

Ben vahşi görmek PHP kod büyük çoğunluğu hala HTML ile interpolasyon klasik amatör kodu, ve ucuz bir çoğunluğu erişim kabuk vermez PHP kullanıcılar kaçınılmaz kaydolmak hosting.

Benim (sınırlı) deneyim, potansiyel ilginç oldu her ARMUT proje buna karşı önemli noktalar vardı:

  • Kod mümkün olan en geniş kitleye hedeflenmektedir. Kesmek tüm eski / desteklenmeyen PHP sürümleri ile uğraşmak yerde yer vardır. Onlar çekirdek dil gelişimi geride sonuna kadar, yani eski sürümleri taklit edilemez ise yeni kullanışlı özellikler göz ardı edilir.
  • Herhangi bir proje, tek bir basit olan herkesin sorunu çözer kadar büyürler include. PHP yorumlayıcısı (yazarlar opcode-cache-dostu olmak için tasarlanmış olmayabilir çünkü) her sayfa hit o kaynak kodu tüm işlemek zorunda kalınca, kod kullanılmayan binlerce satır işlemek için ölçülebilir bir yük vardır.
  • Tarzı her zaman tutarsız. Diğer dillerde olduğu gibi Genelleştirilebilir API'leri öğrenme gibi hissettim asla.

Ben işte PEAR::DB kullanmak için kullanılır. Biz komut çoğu yerine bizim kendi kod ARMUT kodu içinde vakit geçirdim keşfetti. Etrafında çok basit bir sarıcı ile pgsql_* fonksiyonları önemli ölçüde yürütme süresini azalır nedeniyle kullanımı, çalışma zamanı güvenlik artmış real tablolarını hazırladığı değiştirilmesi. Yerli pgsql_ fonksiyonlar her yerde kullanılmak üzere çok yeni olduğu için PEAR::DB Postgres için kendi (zaman yanlış) hazırlanan-deyim mantığı kullanılır.

ARMUT birçok durumda bir "marş kütüphaneye" iyi gibi Genel olarak, ben hissediyorum. Bu herhangi bir bireysel kısa bir miktarda üretecek daha yüksek kalitede kod olması muhtemeldir. Ama ben kesinlikle (benim kendi çatal muhafaza ... en azından elinizle değil, verdiği bir sürü olmadan) popüler bir kamu bakan web sitesinde kullanmak olmaz.

Bence ARMUT iyi bir proje ama çalışmak istiyorum ve keep üzerinde çalışan insanları yoksun Im, paketlerin en tutarsız kodlama uygulamaları (I stil kodlama anlamına gelmez) ve TODO en in çok var her şey.

Aksi takdirde ben daha iyi (CodeIgnite veya Zend Framework gibi) orada mevcut herhangi bir çerçeve ile servis ediyorum, bilmiyorum böylece özel ülke doğrulama fonksiyonları ve benzeri, henüz var mı bir şeyler kodlama için bazen yararlı buluyorum.

Armut kütüphanesi sadece çok az zafer ile, uzak takmayı, orada oturur tür şeyler. Eğer yapabileceği bir şey arıyoruz, ve özellikle kullandığınız çerçevesinde hedeflenen şey varsa - kullanabilirsiniz gidin.

Ben son iki yıldır bir partner sitesinde çalışıyoruz - ve ben kullandım en az 65 armut kaynaklı dosyalar var, ve bugün hala orada yaşıyor. Güncellendiğinde olarak çağrı cihazı veya html_Quickform gibi bazı, yeni kod gerisinde olacak, ama diğerleri için sadece gerek yoktur.

ARMUT ortak, ne de popüler değil.

Armut çok kez kullanmayı denedim, ama işlemek için umpphh yoksun.

Ne istediğinizi, sadece kullanma 'gevşek' türü bir yaklaşım Zend Framework tercih ederim.

ARMUT ortak, ne de popüler değil - ama is iyi, ve ben kimseye bunu tavsiye ederim.

Bir tek, birleşik, API gibi hissetmez (I Tom katılıyorum, ama o, bu PHP ... tek bir yorumlanır hack olarak istasyon yukarıdaki almak görmek istemem dil şimdi bir tane olur?!)