Preg_match'in PHP ile iç içe yapıları ayrıştırma

0 Cevap php

Merhaba ayrıştırılır ve daha performanslı olması için önbelleğe alır bir meta dil gibi bir şey yapmak istiyorum. Yani nesneler veya diziler içine meta kodu ayrıştırmak gerekiyor.

Startidentifier: {

Endidentifier:}

Bir nokta (.) Ile nesneler aracılığıyla gidebilirsiniz ama aynı zamanda aritmetik / mantık / ilişkisel işlemleri yapabilirsiniz.

İşte meta dil neye benzediğini bir örnek:

  • {MySelf.mother.job.jobName}

veya iç içe

  • {Kendimi. {MyObj. {Tuşları ["ObjProps"] [0]}. PersonAttribute.first}. Boyutu}

veya işlemleri ile

  • {Obj.val * (+ otherObj.intVal myObj.longVal) == 1.200}

ya da daha mantıklı

  • {Obj.condition ==! MyObj.otherCondition}

Seni en zaten istediğimi anladım düşünüyorum. Şu anda ben (yuvalama olmadan ve sadece 2 değerleri ile) sadece basit işlemleri yapmak ama dinamik bir özellik isimlerinin değerlerini almak için yuvalama çalışıyor olabilir. Ayrıca metin concatination çalışıyor

örneğin "Merhaba {myObj.name}! Nasıl {myObj.type} vardır?".

Ayrıca olasılık if (koşul) gibi kısa yapmak için? (Gerçek durum): (false-case) güzel olurdu ama ben tüm bu şeyleri ayrıştırmak için nasıl hiçbir fikrim yok. Ben şu anda bazı regex döngüler ile çalışıyorum ama daha regex olsaydı muhtemelen daha hızlı ve daha sürdürülebilir olacaktır.

Yani herkes bana bazı ipuçları verebilir ya da bana yardım etmek istiyor olabilir? http://sourceforge.net/projects/blazeframework/: Belki ben bunun için gerek anlamak için proje sitesini ziyaret edin

Şimdiden teşekkürler!

0 Cevap