proje yönetimi / çoklu sürümler

4 Cevap php

Ben bir projet birden çok sürümünü yönetmek için bazı ipuçları ve püf noktaları için buraya arıyorum.

Şu anda ben bazı iyileştirmeler ve yeni functionnalities içeren bir uygulama geliştirme sürümü var. Bu arada ben çözülmesi bazı hata yapmak zorundayız. Bu kısa sürede yeni fonk var sayfasını dokunma gibi yeni functionnalitites tarafından dokundu ama henüz dosyalar üzerinde hataları düzeltmek kolaydır. Ben birkaç satır kod her zaman yorum gerekiyor. Ben oynamak için en iyi yol değildir hissediyorum. Bu sorunu çözmek için enought iyi bir yöntem olmalıdır.

Sorunun bir başka tarafında dağıtımıdır. Ben web sitesinde yeni bir functionnality yüklemeden önce birkaç hafta beklemeniz gerekir ki oldukça sık olduğunu. Bu arada ben bazen değiştirilmiş (ya da hata için yorumladı) olan her dosya unutmak eğilimindedir ve bu hataları oluşturabilirsiniz. Ben bana yardımcı olabilir, yakut hayranları için capistrano duymuş? Ben çoğunlukla bir PHP / asp.net developper duyuyorum.

4 Cevap

You are experiencing the classical case of "incompatible development effort":
you cannot both fix a bug and develop on the same file on the same time.

Bu, aynı dosya için izin verecek dallanma için klasik bir durumdur:

  • başlangıçta (şube için noktayı belirten) konuşlanmış biri onun durumunu dondurmak
  • Bir bugfix dalında bug fix
  • Geçerli geliştirme şube içine bu hataların bazıları güçlendirme
  • geliştirme branşında yeni özellikler geliştirmek.

If you are not comfortable with the immediate setup of a VCS (Version Control System), you could at least duplicate the tree of files representing your server into 2 directories (one 1.0 and one 'DEV'), effectively doing some "manual" revision control.
Then a tool like WinMerge would help you to track the difference and do some merging

But a true VCS would be more efficient, and can be used as a stable source for deployment, as illustrated by this Best version-control for a one-man web-app question (with subversion).
That version-controlled source can also be used by a deployment system like capistrano.

Eğer aynı anda gidiş aynı kod tabanı birden çok sürümü böylece çoğu sürüm kontrol sistemleri, için "şube" yazılım yeteneği var.

Örneğin, "1.0" şube mevcut üretim versiyonu olabilir. Yeni bir gelişme için, 1.0 bir kopyası olarak başlar kapalı "1.1" şube, oluşturabilirsiniz. Tüm yeni özellikler 1.1 gitmeli ve herhangi bir üretim hata düzeltmeleri (çok sonunda 1.1 ve) 1.0 gitmeli. Dalları (örneğin 1,0-1,1 hata düzeltmeleri birleştirme) arasındaki değişiklikleri birleştirmek için kullanılabilir araçlar genellikle vardır.

İşte subversion dallanma iyi bir açıklamasıdır.

http://svnbook.red-bean.com/en/1.1/ch04.html

Bu dallanma nasıl işleyeceğini için geçerli sürüm kontrol sistemini kontrol edin.

Bunu yapmanın bir yolu, kaynak kontrol yazılımı bir şube oluşturmaktır.

Kaynak Kontrol Sistemi sizin için çözümdür. Bunların çoğu Perforce şube kullanarak istediğiniz gibi birçok sürümlerini oluşturabilirsiniz vb örnek perforce gibi, svn, için, bir projenin farklı sürümlerini işlemek için bir yol var. Herhangi bir sürümü herhangi bir değişiklik tüm üst sürümleri için birleştirilmesi gerekiyor. Ben peforce çok rahat birleştirme bulundu. Her yeni sürüm daha önceki sürümü kopyadan başlar. Bazı kontrol komut geliştirmek ve daha yüksek sürümlerinde yapmadı önceki sürümü için herhangi bir değişiklik uyaracaktır Perforce yapılandırabilirsiniz.