Tamamen OOP / MVC başarısız

0 Cevap php

Tamam, bu benim hatam. Ben hiç bir okulda programlamayı öğrendim asla ettik ve ben her zaman bir spagetti kod biten ediyorum bu yüzden. Ben her zaman farklı desen merak ettik ve en azından temel düzeyde onları anlamaya çalıştık.

MVC benim en büyük korkum ve ben Çünkü ben onunla en temellerini anlamıyorum bu kadar avantajlarını kullanmak mümkün asla olacak düşünüyorum.

: Benim asıl soru / sorun gibi görünüyor

Ön denetleyicisi sonra doğru eylem / parametreleri ile gerçek denetleyicisi aramaları bazı başlatma yapıyor bir 'Çekirdek' sınıfı çağırır. Her zaman 'Core' sınıfını genişleten denetleyicileri Bu yüzden onlar güzel birlikte çalışıyoruz ama burada benim gerçek sorun geliyor vb değişkenler, var acces olabilir.

Yöntemleri (vakaların çoğunda bir veritabanı girişi alma) bir çeşit farklı durumlarda gereklidir. (Örneğin, bir ürün, bir üretici ihtiyacı)

Bu senaryoda ben iki (kötü) seçeneğiniz var:

  • Zamanla şişirilmiş oluyor yani 'Çekirdek' sınıfa gerekli yöntemi enjekte
  • I gereksiz kod temeli sona erecek böylece aslında denir denetleyicisi gerekli yöntemi enjekte

Benim yaklaşım olası sorunların bir sürü bakın:

  • Kontrolörler hep 'Core' sınıfı uzanan
  • Benim Db erişemez onsuz böylece 'Core' denetleyici veritabanı nesnesini tutan
  • (Örneğin, bir ürün almak) Veritabanı işlevleri denetleyicileri vardır ama onlar her zaman (yine uzanan sorunu) 'Core' ilk arayan çünkü ben onları erişemiyor

Lütfen söyle bana:

Nerede benim yaklaşım büyük sorun olduğunu ve bunu nerede düzeltebilirsiniz?

Not:

Genel bir soru olarak bu tedavi etmeyiniz, ben bu bir sorumlu bir şey olduğunu düşünüyorum. Bazı açıklama gerekiyorsa, bunun için sormak ve ben şeyleri aydınlatmak için çalışacağım lütfen.

Teşekkürler değerli zaman için, fabrik

0 Cevap