PHP için text-to-HTML çevirici

6 Cevap php

Eğer PHP için HTML çevirici ne metin önerirsiniz?

Örneklerden biri SO burada kullanılan Markdown olurdu. Kullanıcı, sadece bazı türleri doğal biçimlendirme ile metin kutusuna bir metin: satırının sonunda girer, paragrafın sonunda boş satır, yıldız kalın metin, vb ayrılmış Ve bu sözdizimi HTML etiketleri dönüştürülür.

Basitlikte bir çok olasılık ama çok sezgisel (link otomatik URL dönüşüm, ifadeler, paragraflar) olması gereken olan bu temel olması gerekmez arıyoruz ana özelliğidir.

Bunun için WYSIWYG editörü varsa büyük bir artı olacaktır. Sadece burada SO gibi Half-WYSIWIG daha iyi olurdu.

Iyi Zend Framework ile uygun olsaydı ekstra puan olacaktı.

6 Cevap

Ben texy benimseyerek benim orijinal fikir sopa ile olacak.

Burada bahsedilen ürünlerin hiçbiri aslında onu yener. Ben Texys sözdizimi ile sorunum vardı ama oldukça standart olacak gibi görünüyor ve çok diğer ürünleri mevcuttur.

Bu, çok lightweith çok doğal sözdizimini destekler ve büyük "yarım" wysiwyg editörü Texyla (wiki Sadece Çekçe olduğu) vardır

http://en.wikipedia.org/wiki/Lightweight_markup_language de tercihinizi yapın.

Markdown gelince, özellikle Extra extension gibi orada PHP Markdown denilen kullanarak oldum bir PHP çözümleyici, ve.

Ben aslında kendi (belgesiz) özellikleri ile uzanan bir bıçak almış. Bu available at GitHub Eğer ilgileniyorsanız, (ben çözdüm ekstra dalı değil, master unutmayın) bulunuyor. Ben bir süre için 'uygun çatal' yapma amaçlanan ettik, ama bu başka, büyük ölçüde offtopic, hikaye.

Zend Framework bu Dojo entegrasyonu, ile birlikte bir WYSIWYG editörü vardır.

http://framework.zend.com/manual/en/zend.dojo.form.html#zend.dojo.form.elements.editor

... Ekstra puan getir!

Orada her zaman textile. Bu yaygın uygulanan ve Markdown ile birkaç temel benzerlikler vardır. Ancak, Tekstil için bir WYSIWYG editörü görmedim.

Sen upflow yararlı olabilir.

Eğer WYSIWYG istiyorsanız, FCKeditor büyük bir hayranı değilim. Bu sonra değil, formu göndermeden önce HTML kullanıcı girişi dönüştürür, ama bunu kullanmak için güzel bir PHP kütüphanesi var, ve (birçok dilde) ile birlikte dosya yükleme / tarama işlemek için bir PHP konnektörü.

HTML olarak düz metin ama çıkış olarak okunabilir bir şey istiyorum, ben Markdown için oy.