Önbelleğe alma ile ilgili veriler için Desenler

0 Cevap php

Ben şu anda bir uygulamanın temelini geliştirmek ve performansını optimize etmek için yollar arıyorum. Benim kurulum the CakePHP framework dayalı, ama veri önbelleğe alma ile ilgilidir olarak benim soru, herhangi bir teknoloji yığını alakalı inanıyoruz.

Benim db 2 tablolar tarafından temsil edilen tipik bir post-yazar ilişkisi, atalım. Belirli bir blog yazısı için veritabanını sorgulamak, aynı zamanda CakePKP'deki yerleşik ORM işlevselliği de yazının yazarını getirir, vb yazı, üzerinde yorumlar Tüm bu koca kıçlı iç içe dizi olarak döndürülür , ki ben ilgili blog yazısı için benzersiz bir tanımlayıcı kullanarak önbellek saklayın.

Blog yazısı güncellerken, yazı için önbelleği yok, ve bir sonraki isteği ile rejenere olması için çocuk oyuncağı.

Ama ne ziyade ilgili bazı verilerin ana varlık (bu durumda blog yazısı) cellenmektedir değil ne olur, fakat? Örneğin, bir açıklama silinmiş olabilir, ya da yazar onun avatar güncelleme olabilir. Ben ilgili veri güncellemeleri takip etmek ve buna göre benim önbellek güncellemeleri uygulamak için düşünebiliriz herhangi yaklaşımlar (desenler) var mı?

Ben de benzer sorunları içine çalıştırmak olmadığını duymak için merak ediyorum, ve başardılar nasıl potansiyel engeli aşmak. Eğer ucunda başka bir yığın kullanıyorsanız, soyut bir bakış açısı sağlamak için çekinmeyin. Sizin views zaten çok takdir edilmektedir, çok teşekkürler!

0 Cevap