AJAX Yoklama Frekans - Uzun anket veya değil uzun anket?

0 Cevap php

Ben nispeten sabit veritabanı yoklama ihtiyacı olan bir web sayfasının bir bileşeni inşa ediyorum. Ben bu iki farklı yaklaşım görebilir, ve bunlardan biri diğerlerinden daha iyi olup olmadığını merak ediyorum, ya da üçüncü bir seçenek eksik yaşıyorum.

1) Send off an AJAX request every 1 or 2 seconds to check for updates. Each request returns immediately whether or not there is new data.
2) Fire off a single AJAX request that will not return until it receives data or a timeout occurs. Upon either of those happening, it fires off the next request. (I think this is called long polling?)

Veritabanı sorgularını sayısı iki ile aynı olacak, ancak # 2 ile bant genişliği ve müşteri kaynakları kurtarabilecek tarayıcıdan ateş az istekleri olurdu. Sunucu için, aktif kalır ve sorgular arasındaki uyur, ya da sonra kapatılır, her birkaç saniyede, anket DB kadar patlar tek bir PHP isteği olması daha iyi olur? Ya da hiçbir fark yoktur ve ben çok bu konuda vurgulayarak ediyorum?

EDIT: Ben de bu büyük bir web uygulaması bir sohbet Widget olduğunu ifade etmeliyim. Sohbet ikincil bir özellik olduğu gibi iletişimde hafif bir gecikme, bir kullanıcı öldürecek değildir.

0 Cevap