PHP, Ruby veya Python bir program yazmak, ve bir Win32 uygulaması gibi genel kullanıcılar tarafından kolayca indirilebilir ve yüklenebilir hale nasıl?

5 Cevap php

Biz PHP, Ruby veya Python bir program yazarken ben nasıl bir Win32 uygulaması gibi genel kullanıcılar tarafından kolayca indirilebilir ve kurulabilir yapabilirim acaba?

ve çok kolay bir Mac uygulaması yapmak mümkün mü?

5 Cevap

Ruby

RubyScript2Exe

RubyScript2Exe Windows, Linux veya Mac OS X (Darwin) yürütülebilir sıkıştırılmış, bir bağımsız içine Ruby uygulaması dönüştürüyor.

Iyi blog post about it Orada da

Başka bir olası seçenek Ayakkabı uygulama Dul, Linux ve OS X yürütülebilir oluşturabileceğiniz, Shoes GUI framework olduğunu.

Python

py2exe

py2exe bir Python kurulum gerektirmeden çalışabiliyor çalıştırılabilir Windows programları, içine Python komut dönüştüren bir Python distutils uzantısıdır.

py2exe BitTorrent, SpamBayes tarafından kullanılan, ve daha binlerce edilir

PHP

Bambalam PHP EXE Compiler/Embedder

Bambalam PHP EXE derleyici / katıştırıcı Windows'u. Exe uygulamaları standalone PHP uygulamaları dönüştürmek için ücretsiz bir komut satırı aracıdır. Üretilen exe dosyaları, vb php dll gerek tamamen bağımsız olan

and is it possible to make it a Mac app easily too?

Py2App

py2app Python komut gelen bağımsız uygulama demetleri ve eklentileri olanak sağlayacak bir Python Setuptools komut. py2app amaç ve Windows için py2exe'nin tasarım benzer.

Ayrıca, Developer Tools ile birlikte bir yardımcı programdır "Applet kurmak" var .. Sürükle-ve-bırak kendisine üzerinde bir Python komut dosyası ve bir .app olur. Programı /Developer/Applications/Utilities/MacPython 2.5/ içinde


Note, tüm yukarıda temelde bir Python yorumlayıcısı ve herhangi dependancies ile birlikte komut, paketi o kadar sürebilir, ve lansmanı üzerinde komut dosyasını çalıştırın. Windows üzerinde çalışmaz bir GUI platformu kullanıyorsanız, py2exe'nin yoluyla çalıştırarak işe yapmaz!

Peter D belirtildiği gibi Ayrıca, dependancies konusunda dikkatli olmak gerekir - uygulama bir MySQL veritabanı gerektiriyorsa, sizin kullanıcılar uygulamayı kullanmak için ayrı olarak yüklemeniz gerekir, ve kullandığınız her kütüphane için boyutunu katacak sizin yürütülebilir.

En azından PHP ve Python ile, ben GTK bağları vardır biliyorum (http://gtk.php.net/, http://www.pygtk.org/) Windows için (http://www.gtk.org/download-windows.html). Kolayca dağıtılabilir paketi uygulamayı Ambalaj biraz zor olur, ancak kesinlikle yapılabilir. Eğer Web App anlamda PHP hakkında konuşuyor, genellikle, kullanıcının kendi çevre kurulum olacak ve onlar tüm yapmanız gereken komut paketini olduğunu.

Bu diller için diğer Widget bağları vardır, ben sadece oldukça yaygın bir bağlayıcı olarak GTK sayıyorum.

Doğru uygulama kurulumu var, bu uygulama için bir yükleyici üreten nispeten basit bir mesele. Bunun için çeşitli çözümler vardır, biri oldukça kolay montajcılar oluşturarak yapar (http://nsis.sourceforge.net/Main_Page) hangi NSIS olduğunu. Bu script, yani özelleştirme orada çok.

Senin soru "nasıl PHP / Ruby / Python apps kolayca Windows makinelerde indirilebilir ve kurulabilir mi? Muktedir yazıyorsunuz", olması gerektiğini düşünüyorum.

Ben bir MySQL veritabanı yararlanmak için bir PHP uygulama yazarsanız ben şimdi (app paketlerken) kullanıcı yüklemek ve kurulum veritabanını kendileri ya da olmaz eğer dikkate almak zorunda. Belki bir veritabanını kendilerini çalıştırmak zorunda kullanıcıyı kaydetmek yerine SQLite veritabanını kullanır.

Yani burada önemli olan şey, kullanıcıların kolayca indirebilirsiniz böylece app paketini nasıl anlamak olmadığını düşünüyorum. Mümkün olduğunca taşınabilir yapmak için uygulama oluşturmak için nasıl.

Ben ne soran emin değilim, o yüzden bazı genel fikirleri dışarı atacağım.

Ben bir yakut programcı değilim, ve JRuby yakut çapraz platform çalıştırmak için harika bir yoldur. Eğer herhangi bir java programı paketlemek aynı şekilde o kadar paket ve windowxs için java uygulamalar örnekler bol vardır.

You may also want to look into adobe AIR. "The Adobe® AIR™ runtime lets developers use proven web technologies to build rich Internet applications that run outside the browser on multiple operating systems."

PHP Masaüstü proje bir göz atın. Bu bir Chrome tarayıcı, web sunucusu ve php tercüman (diğer betik dilleri de desteklenmektedir) gömer. Bu tüm kurulum tür EXE derleyici bir PHP gibi davranır. Masaüstü uygulaması ile web uygulaması dönüştürme temelde www / dizinine komut kopyalama meselesidir. Isim sizi aldatmasın, PHP Masaüstü güçlü PHP bağlı değildir. Ayrıca komut yürütmek için bir CGI arabirimi sağlamak Perl, Ruby, Python gibi diğer betik dilleri için bir ambalajlayıcı olarak hareket edebilir. Daha fazla bilgi için proje sitesine bakın:

https://code.google.com/p/phpdesktop/