Veri depolamak için OpenSSL'yi ve PHP kullanarak?

0 Cevap php

Rollerinden biri için, e-posta yoluyla insanların belgelerin bir çift alıcı oldum. O kadar e-posta gayet hassas olmayan veri, ama istek tam olduğunu insanların dosya yükleyebilir ve gerekli tüm dosyaları göndermek yalnızca ben bildirim alabilirim küçük bir portal yapmak istiyorum.

İçeriği ne olursa olsun, ben güvenli belgeleri saklamak istiyorum. Ayrıca benim diğer ihtiyaçları için genel şifreleme hakkında düşünme var. Başlangıçta ben MySQL AES şifreleme baktı ama genel bir fikir birliği anahtarı sunucuya hazır olduğu gibi bu iyi yapmasıdır. Yani bu kamu / özel anahtar şifreleme hakkında düşünme beni var.

İşte ben bunu zaten yapılmış ve ben sadece standart uygulama bulamazsanız o iş ya da olacağını görmek için araştırma yapıyorum plan:

  1. Ben bir kamu / özel anahtar çifti oluşturmak. Genel anahtar web sunucusuna gider, özel anahtar benim bilgisayar benimle kalır.
  2. Kullanıcı yüklenenler bir https sitesi aracılığıyla benim web sunucusuna web sayfası üzerinden dosya.
  3. Yükleme komut, dosyayı alır genel anahtarı ile şifreler, ve dosya sistemi veya bir veritabanında saklar.
  4. Tamamlanmasından sonra, ben haberdar olsun ve ben sunucuya bağlanmak ve SSH veya diğer şifreli bağlantı üzerinden dosya indirmek.
  5. Son olarak, yerel özel anahtarını kullanarak dosyaların şifresini ve gerektiğinde bunları işlemek.

Herhangi bir kusur Ben bu senaryoda kaçırıyorum? Ya da bu başarmak için daha iyi yollar varsa, herkes bana doğru yönde işaret edebilir? Teşekkürler.

0 Cevap