Eksik dosyalar - phpDocumentor OSX değil çalışma PEAR ile yüklenmiş?

3 Cevap php

Ben temelde PEAR yeni (ve phpDocumentor) değilim; Ben PEAR CLI kullanarak phpDocumentor yüklü ve her şey yolunda gitmek ... Bunu kullanmak için gitti kadar, ben hata şu var hangi noktada görünüyordu:

Warning: require(PhpDocumentor/phpDocumentor/phpdoc.inc): 
failed to open stream: No such file or directory in 
/usr/local/bin/phpdoc on line 40

Fatal error: require(): Failed opening required 
'PhpDocumentor/phpDocumentor/phpdoc.inc' (include_path='.:/usr/share/pear') 
in /usr/local/bin/phpdoc on line 40

Ben hata ile ilgili online bir şey bulmak, bu yüzden hata olmadan tekrar komut satırı üzerinden yeniden / kaldırıldı, ama ben aynı sorunu alıyorum. Olamazdı Ben gözden kaçan bir şey? Dediğim gibi ben PEAR için oldukça yeni değilim :)

Teşekkürler. D

3 Cevap

ARMUT şeyler koyarak, nerede "armut config-show" çalıştırmak anlamak için. ARMUT önceki başarı için phpDocumentor yüklü olduğunu söylemişti, o zaman aradığınız dosya (benim Mac, bu / usr / lib / php / PEAR) "php_dir" adlı ayar değeri bulunmalıdır. Bu "php_dir" değeri en ARMUT paketleri düzgün çalışması için include_path ayarlanması için gereklidir. "/ Usr / share / armut" hata başı yukarıda tanımlandığı gibi, sizin include_path gibi görünen ETMEZ beri, ben senin ARMUT yükleme başka bir konuma ayarlamak, "php_dir" olduğunu tahmin etmek olurdu.

/ Usr / share / armut işaret için PEAR kurulumunu değiştirmek istiyorsanız Şimdi, ARMUT şeyleri yükler nasıl bir şey anlamak gerekir. Birçok paketi paketin kodu içine SİZİN tesisin ayarlarını koyar "install-zamanlı metin değiştirme", kullanın. Eğer "armut config-show" çıktı bakarsanız, birkaç diğer * _dir ayarları (data_dir, bin_dir, www_dir, vb) görürsünüz. Yani, sizin paketlerini yüklemek ÖNCE onları istediğiniz gibi bu ayarlanmış olması önemlidir. O zaten yüklü paketler için "çok geç" değil, olsa Merak etmeyin.

PEAR ayarlarını değiştirmek için, "armut config-set php_dir / usr / share / armut" gibi, "armut config-set (adını ayarlama) (değeri ayarı)" kullanın. Sadece php_dir sizin include_path olmak kesinlikle gerekli olduğundan, muhtemelen onlar gibi diğer ayarları bırakabilirsiniz. Ben genellikle sadece tek bir genel yerde her şeyi tutmak için, aynı kök dizine işaret emin olun.

Bu ayarlardan HERHANGİ değiştirdikten sonra, sen zaten yüklü ve her paketin bir "armut güncelleştirme" çalıştırmalısınız. Bu ne yapacağız gerçekleştirmek olduğunu "install-zamanlı metin değiştirme" Ben daha önce belirtildiği gibi, ama bu kez sadece ayarını bitirdikten olanlar, yani "geçerli" olan ayarlarını kullanır. ARMUT bunu zaten zaman paketini güncellemek için bana soruyorsun "farkında çünkü bayrak, ilk PEAR ana paket üzerinde bu Run - -" force "," armut update kuvvet armut "... sen dahil etmek gerekir 'geçerli' "ve kendisini durdurmak. Eğer yüklü paketlerin TÜM için bu "güncelleştirme" çalıştırmak sonra, PEAR kurulumu mevcut include_pathdaki onları bulmak için bekliyor burada onun dosyaları yerleştirilir olacaktır.

Peki, bu soru komik eski, ama ben sadece bu yüzden ben paylaşmak düşündüm bu aynı sorunu vardı ve çok kafa kaşıma sonra çözüldü.

I pear config-show @ ayrıntılı ve benim php_dir /usr/lib/php ayarlanır ashnazg olarak koştu. Işte - Ben oradan phpdoc -h çalışan ve çalıştı! - Bu çalıştı. Yani benim için sorun PHP bu yol hakkında bilmeniz gereken oldu. (Benim için / özel / etc / php.ini içinde olan) php.ini düzenlenmiş ve include_path eklemeyi düzenlenmiş /usr/lib/php. Mine sonra gibi baktı:

include_path = ".:/usr/lib/php"

Bundan sonra, bir cazibe gibi çalışır! Bu orada başkası yardımcı olur umarım. FWIW, Snow Leopard ve ben sudo pear install phpdocumentor çalıştırarak PHPDoc yüklenir.

PhpDocumentor / phpDocumentor / phpdoc.inc var mı? / Usr / share / armut o var mı? Cevaplar ise "evet" ve "hayır" ise, o zaman senin yolunu eklemek için ne olursa olsun dir phpDocumentor eklemeniz gerekir.

Uzun lafın kısası, phpdoc.inc bulmak ve oradan çalışır.