Hızlı hata ayıklama ve verimli büyük görüntü dosyaları yetmezliği yüklemek sabitleme için en iyi yaklaşım

0 Cevap php

Normal bir PHP resim yükleme işlevselliği (AJAX kullanarak değil) düşünün ve bazen başarısız büyük resim yüklenme bu sorun oluşur - daha az sıklıkla bir test sunucusu üzerinde ve daha sık başka bir test sunucusu üzerinde. Nasıl devam etmek, hata ayıklayıcı henüz sorun hata ayıklama başlamamıştır ve hiçbir dosya / klasör izni sorunları vardır varsayarsak?

Ben file_uploads üzerinde eminim. Ben sadece körü körüne bazı güvenli değerlerini ayarlamak veya çalıştığını kadar değerlerini artırmak istemiyoruz. Temelde, değerleri tam olarak benim ilgili modülleri başına olmak istiyorum. Bu iyi yaklaşım ise, benim ilgili modüllerinde ayarlarını geçersiz kılmak için hazırım.

According to settings related to file upload, these are all the relevant/related settings -
* file_uploads
* upload_max_filesize
* max_input_time
* memory_limit
* max_execution_time
* post_max_size

  1. Finding parameters/values for concerned script -
    So that I can find out which one of them is/how many of them are actually being violated by my script and causing the failure, I need to first find the corresponding values for my script. How to find the following values for my script:

    • Toplam yüklenen dosya boyutu
    • Giriş zamanı
    • Bellek kullanımı
    • Betik çalıştırma zamanı
    • Yayınlanan veri boyutu

    Hangi araç (lar), aynı için kullanılabilir. PHP kodu kullanarak, ben birkaç öğrenebilirsiniz düşünüyorum:

    • Komut yürütme zamanı - script başında ve sonunda microtime(true) arasındaki fark.
    • Toplam Gönderilen dosya boyutu - $_FILES ['size'] niteliğin toplamını bulmak için Foreach döngü

    Nasıl vb Bellek Kullanımı, Giriş zaman gibi geri kalanını bulmak için?

  2. Where/How to override
    Finally, when I have found the violating setting(s), suppose I need to increase/override values for 2 of the settings. Where to apply the override? I guess it is not correct to set memory_limit vb for all the modules in htaccess or in PHP script. Rather, applying only in the concerned module is better. Am I correct?

  3. Settings for Less demanding modules
    Also, for other modules, where much resources are not needed, is it good/wise to override the settings to reduce them, after carefully studying the resource requirements of the modules? Will it reduce unnecessary resource consumption? If so, how about having 2 or 3 combinations of these settings (depending on the project requirements, naming them normal-script, heavy-file-upload) and calling a single function to load any one combination for every module?

  4. memory_limit precautions
    Regarding memory_limit it is mentioned here that -

    Birkaç yüklenenler eşzamanlı ele ediliyor, tüm kullanılabilir belleği kadar kullanılabilir olacak ve çok fazla bellek tüketen diğer ilgisiz komut yanı sıra tüm sunucuyu etkisi olabilir, çünkü çok yüksek bir değere ayarlanması çok tehlikeli olabilir.

Bu konuda çekmek için genel önlemler Ne?

Thanks,
Sandeepan

0 Cevap