PHP + MySQL ile sunucu işlem

4 Cevap php

Ben web programlama için yeni ve PHP + MySQL ile basit bir randevu uygulaması geliştiriyorum. (Örneğin, günlük randevu hatırlatıcı göndermek için) bir zamanlayıcı üzerinde bir arka plan işlemi eklemek için basit bir yolu var mı? Bu başka bir dilde kolayca yapılabilir, ama paylaşılan sadece PHP ile barındırma üzerinde çalıştırmak istiyorum.

4 Cevap

Ben bu yüzden bakıldığında o işlerin bir listesini yaptım son kez bu yana zaman denetler bir sayfa yapılmış bir cron işi ayarlanamaz bir yerde çalışmak. Iş son çalıştırmak yana zaman belirlenen eşiğin üzerinde ise, işlerin listesini çalışır. Sonra ben her zaman açık ve internete bağlı ve sayfa her 10 dakikada açacak bildiğiniz bir bilgisayarda zamanlanmış bir iş kurmak. Oldukça sürekli çalıştı. Bir yığın taşması podcast bölüm Joel fikrim var.

Sizin ev sahibi veya bu tasvip olmayabilir. Siz komut satırında kullanmak için bir PHP komut dosyası yazmak ve periyodik olarak çalıştırmak için bir crontab girişi yapabilirsiniz. Eğer PHP yorumlayıcısı için komut satırı erişimi yoksa, ayrıca bir crontab girişini kullanarak, web sunucusu çalıştırmak ve wget ya da curl ile vurmak için komut dosyası yazabilirsiniz.

Bunu kontrol önce-bu yığın taşması here ve here tartışıldı!

Hatta paylaşılan barındırma - Eğer bir Linux host varsa, bir cronjob (otomatik olarak periyodik bir komut dosyası çalıştırmak için) kullanmak mümkün olabilir. Paylaşılan web hosting bazı webhosts cPanel (ya da kullanmak ne olursa olsun) üzerinden cronjobs oluşturmanızı sağlar.

Host muhtemelen çok nazik konuda olmaz sunucu üzerinde bir arka plan işlemi oluşturma aksine gerçekten, en iyi bahis olacaktır. Yani kesinlikle kontrol ve cron kullanabilirsiniz görmek.