PHP SOAP değiştirmeleri / geçici çözümler / kütüphaneler

2 Cevap php

O alır gibi inatçı olmak, benim müşteriler için birden çok kez dağıtıldıktan kendi PHP tabanlı CMS ve çerçeve (Ramen / FSM sadece tekmeler için adlandırılmış) inşa ediyorum. Şimdi, ben bakım kolaylık sağlamak için bir 'merkez' sunucuda dağıtmak olacaktır bunun için bir destek bilet uygulaması geliştirmek için gidiyorum.

Şimdi, SOAP hizmetleri içine baktım ve PHP ve kendi içinde WSDL nesil lazım kadar mutluydu ettik. Yani, 'güvenli' benim için ne önerirsiniz (gibi, hiçbir https) istemci tarafında SOAP gibi sadeliği ile bu yönetmek ($support->newTicket), sunucu tarafında WSDL baş ağrısı olmadan? Ya da sadece bir PHP kütüphanesi ile gitmek bu kadar inatçı ve varlık I-gasp-durdurmak gerekir (bu durumda, tavsiye lütfen!)

, Dost Pastafarians / spagnostic coder'lara teşekkür ederiz!

2 Cevap

PHP native SOAP extension, bu otomatik istemcisi gibi sunucusu vardır. Bazı yerlerde biraz adamcağız, ama yine NuSOAP (IMHO) daha iyi.

Ben karar üzerinde herhangi bir etkiye sahip olmadığını söyledi, ben SABUN seçti asla. XML-RPC ya da bir dinlenme-temelli bir yaklaşım kullanın.

Biraz dinlenmek veya SABUN kullanmak isteyip, benzer bir soru var. Ben DİNLENME kullanıyorum ama çok değil işlevi REST ile ilgili sert işlevselliği gibi basit bir API istiyorum beacuse olmasıdır.

Burada söyleniyor Eğer SABUN başlamak için güzel bir küçük kütüphane

http://sourceforge.net/projects/nusoap/

Bu SOAP sesler tarafından ne istediğiniz aslında. Eğer WSDL etki modelleri almak gibi biraz daha kolay uygulamak için fin olacak.