PHP Framework en yakından ActiveRecord klonlanmış olan (RoR)

5 Cevap php

Soru tüm diyor.

PHP Hangi framework en yakından ActiveRecord (Ruby Rail üzerinde) için klonlanmış.

Ben ActiveRecord ideolojiye dayalı ama maalesef hiçbiri gerçekten ActiveRecord herhangi yakın gelmek olduğunu iddia eden birçok çerçeveler yoluyla gitti. Wny?

Ben cevapsız böyle çerçeveler var mı?

5 Cevap

Ben en istikrarlı ve söyleyebilirim up-to-date proje benzeyen RoR olan PhpOnTrax

Ben size biraz karışık olduğunu düşünüyorum. ActiveRecord kendisi gerçekten bir çerçeve değildir; Raylar çerçeve, ActiveRecord object-relational mapper (isterseniz ORM, veya veritabanı soyutlama katmanı) olduğunu.

O dedi, CakePHP muhtemelen genel Rails en benzerlikler ile PHP çerçevedir.

Ama her iki durumda da, neden use Rayları değil? PHP üzerinde Rails gibi bir şey elde etmek mümkün olmayacaktır.

Eğer bir ORM paketi arıyorsanız o zaman Propel oldukça güzel.

PHP sorun Active Record desen uygulanması biraz var. Çünkü statik yöntemler onun kullanımı ile bir eksiklik ve (kolaylıkla) bir Person::findByPrimary(1) tarzı statik yöntem uygulayamaz miras.

Bunun yerine PHP ORM kullanımı bir tablo veri Geçidi desen çoğu ve masa opperations PersonHelper->findByPrimary(1); için ayrı sınıflar var ve eylemleri new Person()->save() satır.

PHP 5.3 çıktığından beri, bağlama geç statik PHP ActiveRecord uygulamak için gerekli yansıma türlü kapılarını açtı değer bir şey değildir!

Seçtiğiniz çerçeve alın ve http://www.phpactiverecord.org/ veya http://www.doctrine-project.org/projects/orm :) gibi bir şey kullanabilirsiniz