Nasıl çıktı Excel düzgün okuyacak PHP UTF-8 CSV can?

0 Cevap php

Ben sadece CSV formatında bazı şeyler verir bu çok basit bir şey var, ama bu UTF-8 olmalı. Ben TextEdit veya TextMate veya Dreamweaver bu dosyayı açmak ve düzgün UTF-8 karakterleri görüntüler, ama ben Excel'de açmak eğer yerine bir şey bu saçma IA tür yapıyor. İşte benim belgenin başında ne var olduğunu:

header("content-type:application/csv;charset=UTF-8");
header("Content-Disposition:attachment;filename=\"CHS.csv\"");

Bu, tüm düzgün almak istemiyor Excel (Mac, 2008) dışında istenilen etkiye sahip görünüyor. Me ya da bir şey "UTF-8 gibi açık", yani ... ben biraz rahatsız alıyorum için Excel'de hiçbir seçenek yok.

Ben aynı sorunu yaşıyorum bir sürü insan olmasına rağmen, bu her yerde herhangi bir net çözümler bulmak için görünmüyor olabilir. Ben en çok görmek şey BOM eklemek için, ama ben tam olarak bunu nasıl anlamaya olamaz. Yukarıda gördüğünüz gibi ben sadece echo bu verileri ing, ben herhangi bir dosya yazmıyorum değilim. Bu noktada bunun için bir ihtiyaç var gibi görünmüyor çünkü ben gerekirse, ben sadece değilim yapabilirsiniz. Herhangi bir yardım?

Güncelleme: Ben echo pack("CCC", 0xef, 0xbb, 0xbf); ki ben BOM algılamaya çalışırken bir siteden çekti Reçetesi yankılanan çalıştı. Ithal ettiği ve halen özel karakterleri messes Ama Excel sadece ilk hücreye bu üç karakterleri ekler.

0 Cevap