PHP ve Genel MVC sorular

0 Cevap php

Ben Magento ve kullanıyorum Yaklaşık 4 ay boyunca PHP CodeIgniter MVC. Ben CodeIgniter & hem doğrulama mantığını ayarlamak için nerede anlayış kendine özgü bir sorun yaşıyorum Magento, ben onun gerçek doğasını MVC mimarisini takip düşünün ve yalnızca Bir çok uygun bir semantik bir şekilde.

Her şeyden önce, ben Magento ile başlamak olacaktır: -

Ben Oyuncular ve hakkında Magento bir "Assignment" modülü, var demek Turnuvalar iki. Ben kontrol etmek gerekir ve bu "Assignment" modülünün denetleyicisi, içinde, 3 eylem yöntemleri var Aşağıdaki doğrulamak: -

  1. Oyuncu Kimliği
  2. Turnuva ID

This validation is also required in the "Assignment" module's Block class, along with in the 3 action methods.
So my query is should I write the validations for the above 2 points in this module's Controller class or in the Model class, because I will need to use the validations both in the Block class & also in the Controller class?

Ayrıca gerçek MVC mimarisi bu durumda ne tavsiye ediyor?

Mümkünse, uygulama mantığını vurgulayarak, bir kod parçacığını veriniz.

CodeIgniter'ı ya da başka herhangi bir PHP MVC Framework ile ilgili: -

Oturumları kullanarak şey Doğrulama oldukça sayfaya özgü & olduğundan Orada CodeIgniter'daki Blok kavramı yok olduğu, bu yüzden normalde oturum onaylamaların & beri oturum değişkenleri ayarı sadece Controller sınıfından yapılır.

Yani bu konuda benim sorgu olduğunu, bu doğru bir yaklaşım olduğunu ve ne şartlar altında ben seans belirleyiciler koymak & gerekir Model sınıfından oturum onaylamaların?

Ve yine, gerçek MVC mimarisi bu durumda ne tavsiye ediyor?

Mümkünse Ve yine, senin uygulama mantığını vurgulayarak, bir kod parçacığını veriniz.

Ben bu ilgili karışıklık durumda gerçekten öyleyim & Burada sanki sıkışmış ediyorum. Burada bana yardım edin. Herhangi bir çözüm / Yardım büyük takdir. Şimdiden çok teşekkürler.

EDIT:-

Eğer mümkünse, ve nasıl oluşturulacağı ile ilgili bazı Magento kodu verin Model yöntemlerle tanımlanan fiili durum mesajları, İstisnalar atma ile birlikte, uygun Validations yazmak?

0 Cevap