PHP önbelleğe alma değişkenleri

0 Cevap php

Uzun lafın kısası, ben gibi, hızlı ve yöneticileriniz mağaza en iyi yolu, çoğunlukla, boolean değişkenler için arıyorum:

  • Geçerli kullanıcı bu sayfayı görüntüledi? (Boolean)
  • Geçerli kullanıcı Bu sayfa için oy var? (Boolean tekrar)
  • Kaç kez bugün Bu kullanıcının oylama için puan var mı? (Tamsayı)

Bu değişkenler sadece bir gün süreyle saklanabilir olacak, o gece yarısı onlar silinecektir her gün.

Bunu gerçekleştirmek için beş yolları düşünebilirsiniz, ama ben onları düzgün SpeedTest nasıl bilmiyorum, bu yüzden kesinlikle bu konuda biraz yardım kullanabilirsiniz.

1. Single File - Single Variable

İlk fikir, bu <?php $___XYZ = true;, daha sonra bunu eklemek ve geri dönmek gibi bir dosyaya bazı değişkeni saklamak için $___XYZ. Sorun büyük olasılıkla bu değişkenlerin yüzlerce orada olacak ve bu (yanlış isem, her dosya bölüm biçimine bağlı olarak, uzayın 4KB ~ az alır beni düzeltin, beri) potansiyel alan bir çok alabilir, olduğunu. Büyük artı erişim kolaylığı, çalışmak kolay, ve bir gün (sadece içeriği ile tüm klasörü silin) ​​başında her şeyi temizlemek için kolaydır. Erişim hızı ile herhangi bir sorun var mı?

2. Single File - Many Variables

Böyle moda, tek bir dosyada değişkenlerin grupları tutabilir:

0:1
1:1
14:0
154:0

Sonra orta dosyası yazma hakkında değişken ama ne bulmak ve okumak için fgets kullanabilir? Fwrite etkin kullanılabilir? Ben. Bu şekilde 1 den daha iyidir gerçekten emin değilim, ama sen ne düşünüyorsun?

3. APC

Veri depolamak değiştirmek ve ulaşmak için apc_store ve diğerlerini kullanın. Burada üç endişeleri var - Ben orada önbelleğe alma ile garip sorunlar bazen, ve etkili bir şekilde sadece "günlük" önbellek nasıl kaldırılacağı merak olduğumu, APC sağlayarak ciddi sitenizi yavaşlatabilir olduğunu okumuştum, ve ben olabilir başka bir şey bırakmak önbelleğe? Ve bunun içinde saklanan binlerce değişkenlerin yüzlerce ile nasıl iyi mi?

4. MySQL Database

Ben iki satır (isim ve değişken) ile bir tablo oluşturabilir ama ... Ben yukarıdaki seçeneklerden herhangi kıyasla acı yavaş olacak bu his var.


O Özetle - PHP değişkenleri saklamak için bu yollardan hangisinin en iyi olduğunu? Ya da belki daha iyi bir şey var mı?

0 Cevap