PHP düzenlenebilir tablo

0 Cevap php

Ben yapıyorum bir PHP uygulamasında, bir 'düzenlenebilir' tablosu var istiyorum. Fikir her satır tıklandığında, metin alanları ve seçme listeleri ile belirli alanları değiştirmek ve kaydetmek düğmeye değişecek, bir düzenleme düğmesi, sahip olmasıdır. Kullanıcı tıkladığında kaydettiğinizde, veri veri valide edilmeli ve eğer uygunsa değişti.

Ben esas olarak bir öğrenme projesi olarak bu mücadele ediyorum (zaten orada bir ton malzeme var farkındayım) ve ben çalışmaya şey 'cool' alabilirsiniz görmek için. Ben bir veri kaynağı olarak nesnelerin bir dizi alabilir, ve bu sınıf yöntemlere dayalı oluşturulan sütunlar olabilir bir PHP tablo yaratan sınıf oluşturduk.

örneğin

$table = new Table($dataSource);
$table->addColumn('Name', 'getName');
$table->addColumn('Amount Due', array('getOrdersManager', 'getTotalAmountDue')); //First calls getOrdersManager() on each data item and then calls the getTotalAmountDue() on the result

Ben bu tablo satırının mümkün olacak ve bu değişiklikler veri kaynağındaki ilgili nesne üzerinde yansıtmak zorunda uzanan elimi denemek istiyorum.

Açıkça bu düzgün çalışması için almak çok önemli bir rol oynayacak, ancak ben gerçekten AJAX ile çok fazla deneyimim yok.

Ben böyle bir görevi nasıl yaklaşım herhangi bir ipucu?

Düzenleme: Ben (jQuery ile bazı deneyimi var) bu noktada Ajax kütüphanelerde bakarak gerçekten ilginç değilim. Ben bu noktada Ajax temel öğrenme ilgileniyorum.

0 Cevap