Ne öğrenmek gerekir?

3 Cevap php

Possible Duplicate:
Should I learn Ruby or Python?

Merhaba çocuklar. Öyle bir PHP geliştiricisi, esas olarak bir web geliştirici ve ben MVC ile çalışmak için alışkınım. Ben web uygulamaları ve bu tür geliştirmek için güçlü bir PHP çerçeve CakePHP'ye kullanın.

Ben web sahneden geliyor ve ben gerçekten web'de iş tutmak istiyorum ama ben orada da uygulamak için yeni bir programlama dili öğrenmek istiyorum. Sadece bu değil, ama aynı zamanda bu dilin tek başına uygulamaları ile çevrimdışı çalışmak için beni sağlayacak isterim.

Gerçekten Python gibi ve zaten bu konuda bazı şeyler biliyorum. Sorun web onunla çalışmak için çok iyi bir araç görmüyorum olmasıdır. Django, benim için korkunç bir API vardır ve ben PHP ve CakePHP ile ne elde etmek için, o heyecan alamadım kıyasladığımızda web.py, gibi diğer bazı gerçekten harika projeler bulabilirsiniz rağmen.

Öte yandan, biz sadece Python gibi bir betik dili Ruby var. Ben Python ile karşılaştırıldığında Ruby ile masaüstü geliştirme ile gidebilirsiniz ne kadar bilmiyorum. Ama Raylar webdev kullanmak için son derece serin bir araç olduğunu biliyorum ...

Benim soru yani: Python veya Ruby öğrenmek gerekir? Eğer bir ya da diğer, neden? Teşekkürler!

PS: Benim ingilizce biraz kafa karıştırıcı olabilir, ama seni anlayabiliyorum sanırım [umarım]

3 Cevap

Bu benim (de php hareket) yapmak zorunda ve ben bu tür yerleşik edebi regexplerde ve karmaları (python dicts?), Yanı sıra güçlü Yineleyicilerin olarak daha şık sözdizimi, yakut için seçtik bir seçimdir.

Ben de __ name__ tipi yöntemi adlarının geniş kullanımı gibi değildi, ve boşluk kısıtlamaları sevmiyorum.

Gördüğünüz gibi, ne sağ hissediyor güvenli bir seçimdir seçerek, burada olsa bir doğru cevabı vardır sanmıyorum,% 100 kişisel bir karardı!

Django gibi değil mi? Python web üzerinde çalışmak için bir çok seçenek vardır. Bazıları Fred's Shack listelenmiştir.

Yahoo çalışan, Jeremy ZAWODNY, aynı soruyu sordu here. Onun soru için yorumlarına iki dilde iyi bir fikir elde edebilirsiniz.