Apache ile IIS VS PHP ile ASP.NET [kapalı]

8 Cevap php

Ben bir web portalı geliştirmek için gidiyorum. Ben bir teknoloji PHP veya ASP.NET ya seçmek için bir seçenek var. Daha iyi yapacak bir performans (değil kalkınma hızı) açısından.

Sunucunuza geliyor, daha iyi performans, hangi Apache vs IIS?

How many no. of requests/second can be handled by IIS? How many no. of requests/second can be handled by Apache?

8 Cevap

Comparisons of ASP.Net to PHP bu popüler sorulardan bulunabilir:

Ben bu sizin seçimlerinizi değerlendirmek için yardımcı umuyoruz.

Erken Henselminutes podcast birinde Facebook'ta (Bence) yaratıcıları ile bir röportaj vardı. Ve ben onlardan aldı ana fikriydi: web proje başarısının her türlü sahip olacak eğer önemli olan tek şey, daha fazla web sunucuları eklemek ve size veritabanını büyütmek için o olacak ne kadar kolaydır. İşte bu.

Yani, ben bunu ölçek olacak sağlamak için yapıyolar sistemin genel tasarımı üzerinde yoğunlaşmak istiyorum çünkü performans özellikleri bir dil almak yok.

Peki tüm geliştirmek için gidiyoruz sitesinde bağlıdır. Facebook php kullanılarak geliştirilen ve tüm microsoft siteleri. Net olmasıdır. Yani bir karar vermek size onun kadar sizin için daha hayırlıdır.

Php ile Apache, IIS ve. Daha net sizin için ucuzdur. ASP.net geliştirme php daha hızlı olabilir.

Kullanıcı sayısı bant genişliği ve sunucu üzerinde değil, programlama dillerine bağlıdır.

Eğer tam olarak geliştirmek için çalışıyoruz ne açıklayabilir Eğer biz daha fazla açıklamak mümkün olacaktır.

Ben basit bir mantık ile test yaptım. ASP.NET çok iyi çıkmaktadır. Bütün süreç ASP.NET sadece en fazla 2 saniye alıyor, ancak PHP çok fazla zaman alıyor ve bizim sabır test ediyor.


İşte ASP.NET kodu:

<%@ Page Language="C#" %>
<% Response.Write(DateTime.Now);
   Response.Write("<br />");
   int t = 0;
   for (int i = 1; i <= 500000000; i++)
       t = 100;
   Response.Write(DateTime.Now);
     %>


İşte PHP kodu:

<?php echo date("h:i:s"); echo '<br />'; for($i=1;$i<=500000000;$i++) $t = 100; echo date("h:i:s"); ?>

Her ikisi de 'aklı başında' seçenek, ama çok farklı sonuçlar doğurabilir. Ben doğru dağıtıldığında iki kurulumları büyük bir performans var biliyorum. Soru ile seçimler hangi ve projenin diğer üyeleri daha rahat edilir mi? Eğer kurulum ya rahat alıyoruz geçirmek isteyen ne kadar zaman vardır?

Her iki senaryoda performansının çoğunu kaybetti (veya kazandı) projenin kendi içinde olacaktır. Kodu veya veritabanı kurulumu içinde sağ (veya yanlış) Yapımı seçimler performans açısından korkunç bir fark yaratacak. Iyi kazançlar bulunabilir Burası - onlar ne olup bittiğini üzerinde doğrudan etkiye sahip malı bulunmaktadır.

Bu platformların her biri son derece yetenekli olan, ve sizin uygulama ile performans darboğazları çalıştırmak yoksa, büyük olasılıkla veritabanı erişimi ve yazılı kod verimliliği gibi, hem de uygulanabilir nedenlerle olacaktır. ASP.NET hakkında düşünmek için bir şey bu platform üzerinde PHP kullanarak içine kilitli konum ise, herhangi bir. NET yönetilen bir dil kullanmak olmasıdır. Eğer aşina ya da en azından daha rahat çünkü dili seçin, performans farkı bu diğer şeylerin karşısında ihmal edilebilir düzeydedir.

Eğer ilgileniyorsanız, size tek bir platform üzerinde iki karşılaştıran bir şans anlamına gelir PHP, çalıştırmak için IIS kurmak da oldukça kolaydır.

Ben gerçekten birçok faktöre aşağı kaynar düşünüyorum.

  1. Sizin söz teknolojisi ile deneyim.
  2. Yatırım zaten altyapı haline. Bir microsoft teknoloji dükkan muhtemelen zaten asp.net uygulaması oluşturmak için gerekli beceri ve yazılım olacaktır.

Orada ikisi arasındaki teknik farklılıklar vardır, ancak projenin büyüklüğüne bağlı olarak onlar yukarıdaki iki faktör tartmak olmayabilir.