CSV vs Excel Elektronik veri ayrıştırma için avantaj?

3 Cevap php

(Dosya boyutu büyük olasılıkla 1 mb daha büyük olmayacak) bir Excel elektronik tablo haline gelmiştir. Ben verilerini ayrıştırmak ve bir MySQL veritabanı eklemek için PHP kullanmak istiyorum.

Bir .xls / .xlsx olarak dosyayı tutmak ve bir PHP Excel Ayrıştırma Library kullanarak ayrıştırma için herhangi bir avantajı var mı? Eğer öyleyse, kullanmak için bazı iyi kütüphaneler nelerdir?

Obviuously, ben bir CSV olarak .xls / .xlsx kaydetmek ve dosyayı bu şekilde işleyebilir.

Teşekkürler!

3 Cevap

Sadece değerlerden sonra ise, ben bir CSV olarak kaydetmek istiyorum. Bu, olmayan bir pencere kutusunda bunu yapmak için çalışıyoruz, özellikle eğer, programlama ayrıştırmak için çok daha kolaydır.

Söyleniyor, CSV ihracat kaybetti bilgiler olacak. Vs değil, onların biçimlendirme bilgileri, formülleri, bu bilgileri kullanmanız gerekiyorsa, Excel düz yapıyorum daha iyiyiz - Sadece hücrelerin değerlerini kaydeder.

İşte PHP Excel Reading kütüphanesidir. Doğrudan Excel dosyalarını okumak için karar verirseniz, bu size başlamanıza yardımcı olabilir.

Lütfen excel dosyaları kesinlikle verileri içeren ve benzeri hiçbir formülleri, komut, makro ve içeriyorsa, ben Excel üzerinden ayrıştırma sadece kalkınma yükü katacak ve potansiyel işlem yavaşlayacaktır söyleyebilirim. Muhtemelen bu durumda CSV dosyalarını dönüştürmek için iyi olacaktır.

Ayrıca MySQL 'LOAD DATA INFILE' komutu bir tabloya tüm CSV dosyalarını almak için kullanılan olabilir düşünün, bu potansiyel daha fazla sizin için konuları komplikasyonsuz edebilirsiniz.

Müşterilerin excel / csv dosya yüklemek için bir yol sağlar, sen düşünmelisiniz

  1. CSV dosyaları tek bir kağıt ihraç edecek
  2. Satırlı hücreleri olan CSV karmaşık ayrıştırma yapacak
  3. Kolayca / bozuk eksik CSV dosyaları bulamıyorsa
  4. CSV dosyaları biçimlendirme dahil değildir

Bundan yanında, CSV, XLS ithal ithal çok daha kolaydır.