Modeli vs kontrolör - Need açıklamamlar

0 Cevap php

Benim "MVC öğrenin" yol başında geliyorum. Temelde, ben ancak açıklama ihtiyacı bir teknik yönü var nesne yönelimli programlama ile büyük sorunlar yok. Benim teorim yeterince iyi değil gibi görünüyor.

Şu anda, ben KohanaPHP çerçeve, sürüm 3 kullanıyorum.

Example situation: I have a website, where user can submit an article.

Yani yapısı şu var:

classes/
    /controllers/
        article.php
    /models/
        articles.php

Şimdiye kadar iyi. Ben ORM kullanarak doğru yolu modelleri kullanarak eğer ben emin değilim ancak Kohana_Model uzanan modelleri ile sorun yok.

Kohana_Model uzanan modellerini kullanırken Temelde ben modeldeki tüm mantıksal işlemleri koyacağım. Ben ORM kullanarak modelleri için aynı şeyi yapmalı? Birçok örnekte Net üzerinden benim görüşüme göre yanlış veritabanındaki kullanıcı girişi / veri mantıksal işlemleri gerçekleştirirken edildi kontrolörleri gördüm.

Diyelim ki modelinde uygun yöntem oluşturmak ve nesne dönen yüzden veritabanından birkaç satır almak gerekiyor diyelim. Ben doğru olduğunu düşünüyorum, öyle değil mi?

Temel olarak, kullanıcı giriş / veri tüm işlemler (db seçin db içine insert, doğrulama) Ben modelleri koymak. Ben MVC tasarım modelini anlamak yoludur. Modeller hakkında "mekanik" işlemleri özen ve kontrolör modelleri / manzaralarını ve bir "ön" motoru bulunuyor arasında sadece bir "köprü" dir.

Bu doğru bir yaklaşım mı?

Bunu ancak ben sadece iyi uygulamaları öğrenmek istiyorsanız daha gelişmiş kullanıcılar için saçma bir soru olabilir biliyorum. Herkes bazı açıklama teslim olsaydı, ben mutlu olacağım.

Cheers, M.A

0 Cevap