Bookmarking Ajax sayfalar

0 Cevap php

Diyelim ki bir URL var diyelim: http://example.com/person/list

Bu web sitesi kişilerin bir listesini görüntüler. Kişilerin listesi çok uzun olsun, yani sonunda numaralandırılmasında kurmak. Sayfa başına 10 kişi diyelim. URL şuna benzer:

http://example.com/person/list?page=2

Ben sonraki sayfa bağlantısını tıklarsanız, ben sayfa 3 alınacaktır:

http://example.com/person/list?page=3

Ben kopyalamak ve bir arkadaşına URL'sini yapıştırın eğer, o hemen 3. sayfaya yönlendirileceksiniz, çünkü bu iyi.

Ben şimdi AJAX dahil, ve sayfa istekleri jQuery ajax çağrıları olduğunu varsayalım. Orijinal URL http://example.com/person/list ve bir kullanıcı sonraki sayfada linke tıkladığında, adres çubuğuna URL değişmez.

Ben 3. sayfada yaşıyorum, adres çubuğuna URL artık bu yansıtmıyor çünkü bu çok kötü.

Ancak, bu SADECE diyez işareti # sonra bir URL bölümünü değiştirmek, URL'yi değişecek birden jQuery geçmişi eklentileri vardır. Karma işaretinden sonra Bilgi sunucuya gönderilmez.

Ben bir tarih eklenti kullanarak ediyorsam, URL http://example.com/person/list#page=2 değiştirilebilir

Bu yaklaşım ile benim problem: arkadaşım bu URL'yi istediğinde kimse kopya ve bir arkadaşı, yapıştırır bu URL, ben kullanıcı bakmak niyetinde olduğunu sayfa hiçbir fikrim varsa. Bu nedenle, benim en iyi yaklaşım, sayfa üzerine insanlar tüm girişleri yük ve karma işaretinden sonra bilgilere dayalı görüntülemek için JavaScript seçeneğini hangi sayfasına sahip olmaktır. Ben ilk etapta sunucudan geri çekilirken bilgi miktarını azaltmak için sayfaları sayfalandırmamayı başladı, çünkü bu bir sorundur!

Ben ne gibi seçenekler var, ben geri düğmesi Ajax ile kullanılabilir olması gerekir, ama aynı zamanda sunucudan tüm bilgi almak için beni gerekmez bookmarkable bağlantıları olabilir böyle.

0 Cevap