CRUD ötesine Lityum uygulamalar

0 Cevap php

Bu MVC uygulamalarında en tanıtıcı malzeme modelleri, görüş ve denetleyiciler arasındaki sıkı bağlantı sunmak eğilimi konusunda bir past Stack Overflow question daha fazla veya daha az bir çerçeve-merkezli versiyonudur. Örneğin, sırayla bir kullanıcı görünüme süzülmüş verileri iter Kullanıcı kontrolör tarafından değiştirilen bir kullanıcı tablo olacak. Bu MVC çerçeveler bir sürü de bu desen yansıtmak eğilimi benim izlenim bulunuyor. Bu, tüm güzel ve iyi ne için olduğunu, ama gerçekten binanın ötesinde bir şey ve bir HTML formu ile şeylerin monoton listelerini görüntülemek beni neden asla.

Şu anda baktığın MVC çerçevesi akıllı PHP5.3 kodlama teknikleri bir vaka çalışması olarak oldukça ilginç görünüyor ki, Lithium olduğunu. Bir ucunda, Lityum bir bireysel tablolar etrafında sarıcı nesneleri sunan bir Model sınıfı vardır, ve bazı basit sorguları uzak soyutlar. Diğer taraftan, daha sonra şablonları görüntülemek işlemek denetleyici nesneler üzerinde yöntem çağrıları, URL'leri yönlendirme şık kongre var.

Ama bu ortasında, ben tabloları ile Z Ya da en azından B verilere tablo A verileri ilgilidir ilginç mantığını yerleştirmek için nereye bir kayıp kendimi bulmak, ben böyle bir yer nerede emin değilim çerçeve tasarımı ile tutarlı bir şekilde, bir mantık. Benim anlayış, Lityum en Model soyutlama bazı satır düzeyinde ekleme / güncelleme / silme klişe ortadan kaldırmak çok daha yapmaz ve denetleyici / görünüm mimarisi kullanıcı arabirimi hakkında çoğunlukla görünüyor. Ben URL istekleri yönlendirilir işlev çağrılarını alırken aynı Controller sınıfta iş mantığı bir sürü koymak istemem.

Benim içgüdüsü çerçeve dışında fazla veya daha az tamamen var benim kendi kodu bir grup ile boşluğu doldurmak olacaktır. Ben bundan daha fazla beklemek gerektiğini emin değilim, ama sadece kaynak ve grokking yükü olmadan kendi Demirbaş-azaltma kod haddelenmiş olabilir gibi başka katı yapılandırılmış şey Lityum olduğunu nasıl verilir, bu şekilde yetersiz hissediyor Büyük bir çerçeve.

Ben burada ne eksik? Bu tür çerçeve kullanarak önerilen bir mimari ya da felsefe var mı?

0 Cevap