Garip UTF-8 MAMP sorunu

0 Cevap php

metnin, ben correct UTF characters, bunun içinde utf-8 kodlu karakter var var ok şeklinde (á) ve incorrect UTF characters gibi bazı karakterler söz edeceğim, o var Aynı, ama utf-8 karakteri berbat (olarak gösteren mesela ý).

Yani, CMS MAMP üzerinde çalışan var - bu yerel istemci için bir web sitesi geliştirdi. Şimdi, yönetimde, ben girişi doğru utf-8 karakter. Localhost göz zaman, doğru olarak utf-8 karakter gösterir. Utf-8 kodlanmış MySQL, ancak incorrectt utf-8 karakter olarak gösterir (Sequel Pro / phpMyAdmin içinde).

Veritabanı hazırlama / dev sunucusu, MAMP çalışır aynı DB taşındı zaman, çalışma durduruldu ve yanlış olarak göstermek - onlar MAMP üzerinde giriş olduğu gibi.

Ben yönetim sunucu ve giriş doğru karakterleri evreleme üzerine (çok aynı kod) açarsanız, normal göstermek değil sadece, ama onlar da doğru bir karakter olarak mysql kaydedilir.

, Çok aynı kodu aynı db ve yine farklı bir şekilde davranır - Aslında ben şok oldum.

Yani utf-8 berbat olabilir farklı giriş noktaları, milyonlarca sokmak isteyen bir ağrı beni yedek olabilir, gibi hiç bir şey fark ettiniz.

P.S.: I think this might be MAMP-related (weird utf-8 settings), not strictly app-related. P.S.: The app uses MySQLi, every file is UTF-8 encoded :/ The only thing that differs is that on mamp I use just host/user mysql connection, while on staging db socket is introduced.

Teşekkür ederim.

0 Cevap