Kullanıcıların yüzlerce her saniye erişebileceği bir PHP değişkeni saklamak için nasıl?

0 Cevap php

Şu anda, insanlar belli bir takımın hokey oyunları sırasında açabilirsiniz bir web sitesi var. Hokey takım puanları, belirlenen bir kişi güvenli bir yere bir düğmeye tıkladığında. Bu, geçerli zaman damgası ile MySQL veritabanı tek bir girişi günceller.

Web sitesinin ön uç, bu zaman damgası için veritabanını sorgulamak için bir PHP komut dosyası her 15 saniyede çalışan bir asenkron çağrı var. Komut dosyası daha sonra çekti timestamp için şimdiki zaman karşılaştırır ve geçerli damgası 15 saniye içinde ise, bir hava korna sesi oynayan ve takımın hedefi Şarkının kısa bir klip oynarken içerir web sayfasında bir olayı tetikler.

Genellikle takımın oyun sırasında görme trafiği iyi bir miktar olsun, ancak birçok insan (kadar) şikayet gol sonrası 15 saniye gecikme tetiklediği için ses için puanlanır. Bunu gidermek için bir yol bulmak istiyorum.

Açıkçası, ben veritabanını sayfada her kullanıcıları (düşünüyorum 100 +) çalışmak için gidiyor için her saniye sorgulama düşünmüyorum; Ben büyük olasılıkla benim veritabanını öldürecek. Yani, benim bir sonuç elde edebilirsiniz başka bir yolu var mı? Bir veritabanı veya dosya sistemi oku kullanma gibi olumsuz sonuçları olmadan her oturum çekilebilen sunucunun belleğinde bir PHP değişkeni yerleştirmek mümkün olabilir mi?

EDIT: kullanmak benim için Benim ev sahibi memcached mevcut olmayan ve bunu yükleyemezsiniz. Bu en iyi çözüm olurdu gibi sesler çünkü hayal kırıklığı var. Herkes kullanmaz o bakabileceğini alternatif bir fikir var mı memcached?

0 Cevap