Uploadify JQuery &

0 Cevap php

Bir formunun bir parçası olarak Uploadify kullanıyorum. Sana arka plan biraz vereyim, o yardımcı olabilir. Bir kullanıcı bir web sitesine "projeler" ekleyebileceğiniz bir form var. Önce projenin adını ve bir açıklama yazın. Göndermek, bu "proje" adında bir PHP / MySQL veritabanı tablosunu günceller ve bir ID verilir.

Kullanıcı daha sonra sunucuya bir konuma dosyaları yükleyebilirsiniz. Ben yükleme bir veritabanı tablosu "görüntü" için dosya ayrıntılarını eklemek tamamladığında sonra, yükleme başlamadan önce yükleme VE (Ben veritabanına eklemeniz gerekir) proje kimliği için dosya adının başında üzerine proje adını eklemek istediğiniz - Proje kimliği ile "proje" ile bağlantılı.

Ben biraz ileri geri bir sürü zıplayan biliyorum, ben bunu bilmek gerekir. Güncelleştirmek için iki veritabanı tabloları, formdaki bir gönderme ve dosya upload biri. Ben Uploadify yükleme komut dosyasına proje adını ve kimliğini geçmek gerekir.

SOLUTION:

Ben daha önce değişken pid mysql_insert_id sonucu ile dolu olan, Uploadify script Proje kimliğini göndermek için Uploadify yönteme altında kullanmak zorunda kaldı:

'onSelectOnce': function(event,data) {
     $('#file_upload').uploadifySettings('scriptData', {'pid': pid});
 }

Sonra basit bir yazı ile PHP'nin Uploadify komut pid değişken alabilir:

$pid = $_POST['pid'];

Daha sonra ben veritabanı (proje ad) için gerekli verileri almak için bu komut dosyası içinde bir seçme çalışan ve yüklemeden önce dosya ekleyerek meselesi oldu:

    $targetPath = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . $_REQUEST['folder'] . '/' . $alias . '-';
    $targetFile =  str_replace('//','/',$targetPath) . $_FILES['Filedata']['name'];

Umarım bu gelecekte insanlara yardımcı olacaktır.

0 Cevap