Bir dosya içine embed Kimlik Bilgileri

4 Cevap php

Bu bir dosya dağıtılmış olup olmadığını, ben hangi satın alma id biliyorum ki gizlice, bir dosyada böyle bir satın alma kimliği gibi bilgileri gömmek için, someway mümkün olup olmadığını merak ediyorum. MD5 + gibi bir şey ne bilmiyorum.

Steganografi gibi bir şey.

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

4 Cevap

PHP kaynak kodu işaretlemek istiyorsanız, boşluk steganografi kolay ve umarım oldukça etkili bir yöntem olmalıdır. SNOW gibi mevcut araçlar vardır.

Böyle steganografi "saldırgan" arayışı içinde azim az biraz var (veya farklı boşluk karakterleri bir demet görünüşte hatlarının sonuna sonrasında olduğu gerçeği kazara yanılmak için şanslı olup olmadığını keşfetmek için o kadar da zor değil gibi o işareti değiştirmek için nasıl anladım bir kez, o bir başka geçerli bir taklit etmek mümkün olmayacaktır ki, bu da ihtimal dışı değildir), bunu yapmak gerekir.

Yapabileceğiniz en kötü şey, örneğin, bir insanca okunabilir adı kullanmak olacaktır. Eğer "Alice J. Smith" ile kaynak kodu filigran ve o Bob çerçevelemede istiyorsa, yapması gereken tüm kaynak kodu "Bob C. Richardson" ve bazı UUID kullanarak ... kaçırır iyi gibi görünüyor filigran Bana çözüm.

Something I did once:
I used the the empty lines in file to save a unique code. In each empty line I would put X spaces, when combined, they create the code. Example:

Hello, I am a file
[ ][ ]
[ ][ ][ ]
and this is another paragraph
[ ][ ]
[ ]
And so is this.

Kod 2321 olduğunu

Açıkçası, "koruma" değil ama bir şeyler gizlemek için iyi bir yerde hiç kimse bunun arar düz sitesinde, olduğu (şimdiye kadar :-))

Bu ilk ve en önemli dosya türüne bağlı olacaktır ... dosya biçimi gibi (düşük sipariş bit olarak yeniden amaçlı olabilir onun içinde olmayan herhangi bir fonksiyonel alan (meta-veri yuva) veya boşluk yoksa görüntü verisi), sonra şans dışında olabilir.

Ayrıca belirli tip dosyaları içine bu tür bilgileri kodlamak için bazı düzeni ile gelip rağmen, onlar (yani aradıklarını bilen birisi tarafından tekrar dışarı alınamaz kesinlikle emin olmak için bir yol olduğunu unutmayın : Ben) bir hamlede filigran olmaktan ev bahis olmaz.

Eğer umurumda tüm önerilen gibi bir şey yapmak hemen tanınabilir değil bu yüzden bir bilgi karma almak ve daha sonra bir koydu, kullanılabilir alanı olan bir dosya biçimi için, çoğu zaman işleri bir şey olması ise dosya formatı içinde kullanılabilir alan.

Eğer görüntülerde bazı bilgiler embed edebilirsiniz paketleri görüntüleri varsa, bunun için PHP sınıfları vardır.

Yürütülebilir bir windows / linux dosya varsa bu dosyanın şifreli bilgisini gömmek bile without changing the file size! Bu yaklaşım DefCon '04 sunuldu, daha fazla bilgi burada: http://crazyboy.com/hydan/