Uzak sunuculara çağrıları yapan PHP / ASP uygulaması için en iyi tasarım

0 Cevap php

Biz birden fazla Windows / IIS / .Net siteleri (sunucu başına kadar 30 + siteleri) çalıştırın. Her site ayarlarını içeren bir yapılandırma dosyası üzerinden bireysel müşteri için özelleştirilmiştir.

Ben küçük bir yazma aracı ile görevli olduğumu olacak 'grep' belirli bir yapılandırma ayarı (ya da ayarları) için belirli bir sunucuda yapılandırma tüm dosyaları ve güzel Masalı web sayfası görüntüleme için değerleri döndürür. Çoğu grup üretimi sunuculara erişimi yok, özellikle çünkü, birçok grupları çok zaman kazandıracak, fakat onlar bir müşteri şu anda nasıl yapılandırıldığını bilmek gerekir.

Ben bir başlangıç ​​yolundaki tüm. Yapılandırma dosyaları bulur kod çalışma var, ben kolayca benim grep'ing yapmak için bu uzatabilirsiniz. İşte sorunlar şunlardır:

  1. Ben BİRDEN sunucularından bu verileri toplamak istiyorum. Bu aracı kendi sunucusunda barındırılan olacak demektir - ve sunucuların listesi çağrı yapacaktır.
  2. (Onlar IIS üzerinde PHP yüklenmez) gerçek sunucularda NET / ASP kullanarak sınırlı, ama ben PHP aracını yazıyorum.

PROPOSED DESIGN: Benim noktadan, bunu gerçekleştirmek için en iyi yolu düşünüyorum benim PHP aracı yazmak ve bu listedeki her bir sunucuda yaşamak ASP komut için AJAX veya CURL isteklerini yapmak sahip olmaktır. Her ASP komut yapılandırma dosyaları bulmak için ardışık dizin ayrıştırma yapmak ve ayrı ayrı veri dosyaları grep ve YANIT içinde geri dönebilirler.

Olduğunu, bunu gerçekleştirmek için en iyi yolu nedir? ASP veya PHP tarafı 'ağır kaldırma' yapmalıyım? Ben verileri aktarmak için kullanıyor olmalıdır onların önerilen bir veri biçimidir.

Herhangi bir fikir veya örnekleri harika olurdu. Eğer daha fazla bilgi gerekiyorsa, ben sağlayabilir!

Teşekkürler!

Güncelleme: İşte bir config bir örnek. Onun diğer komut dahil alır temel bir ASP dosyası.

custConfig1         = " 8,9,6:5:5 "
custConfig2         = " On "

0 Cevap