Aynı sunucu paylaşımı kod Mutliple siteleri

3 Cevap php

Ben yaklaşık 5 sitelerin bir dizi yapmak için gidiyorum. Onlar aynı sistem üzerinde tüm çalıştırmak gerekir. Ben domain farklı içerik / stilleri servis edilecektir erişmek için kullanılan bağlı olarak hangi sonra, aynı sunucuya onları her noktaya yapmak planlıyorum. Yani onun aslında belirli bir ürün türü konusunda uzmanlaşmış 5 ya da öylesine farklı perakende siteler olacak.

Onu korumak için çok daha kolay olduğunu böylece Ama hepsi aynı arka-uç kodu kullanarak. Ben daha önce böyle bir şey kurmak ve herkes de bunu yapmak için nasıl açıklar iyi bir yer bilen varsa ben düşünün ya da gereken herhangi bir bilgi olup olmadığını bilmek istiyorum hiç?

Ayrıca biz kendimizi barındıran ancak (bu konularda) bir hosting şirketi aracılığıyla gidiş değildir.

Teşekkürler!

3 Cevap

Sounds pretty straight forward bana:

Sadece bir dizin var:

/var/www/siteLibraries/foo.php

Ya da başka uygun bir dizin. Sonra var

/var/www/site1/foo.php
/var/www/site2/foo.php

ve kurulum default class loading PHP (http://uk.php.net/manual/en/language.oop5.autoload.php), böylece uzman site sınıfını başlatır zaman ... o (uzman geçersiz kılma için) sitenin yerel kütüphaneleri aramak ve daha sonra varsayılan olacaktır paylaşımlı kitaplıklar. Ayrıca içeriklerini bu şekilde düzenleyebilirsiniz.

Kısa bir açıklama, ancak izinlerini paylaşımı hem siteler hakkında endişelenmenize gerek yok eğer bunu çözecek nasıl kaba bir bakış (Ben müşteri düzenleme kod alışkanlık varsayalım).

Remember: sizin site başına kod varsayılan kod tabanı (OOP için bu büyük olduğu) için uzmanlaşmak gerekir. Spesifik değildir, ne paylaşılır. Gibi şeyler logs belirli bir site, bir hata oluştuğunda kütüphanesi kullanan ve tüm bu hangi belirtmeniz gerekir böylece Tabii ki, paylaşılan kod tabanı, bu paylaşılan farkında olmalıdır.

Good Luck

Ben tam olarak bu sorunu gideren bir içerik yönetim sistemi yazma sürecinde şu anda değilim. Ben düşünmek yararlı buldu Bir kaç şey.

Sitelerinizi geliştirirken, en düşük ortak payda için her bunları azaltmak. Bu tüm web sitelerinin ortak olan ne elemanları, nedir? Örneğin, her web sitesi sayfalarının bir dizi olacak ve alışveriş sepeti sistemi muhtemelen bazı formu.

Benim sistem için, ben her bir site için ayrı bir şablon dosyası var. Bu şekilde, ben şey çok daha kolay yapar, ayrı benim PHP ve HTML tutun. Ben düşük ortak payda vardı bir zamanlar, benim için en zor meydan ayrı siteler anlatıyordu.

Ben www.example.com için example.com yönlendirmek benim htaccess dosyası kullanılır - bu şekilde, o zaman güvenilir başlığından www.example.com pick up ve veritabanından belirli bir site için bilgileri seçmek için kullanabilirsiniz.

Aiden zamanda kod spesifik bazı iyi noktaları vardır. Benim için, ben bu kodu bir çok sitesi ortamı için bu kodu uygulamaya nasıl yerine özellikle bir sorun, ama değildi bulundu.

Umarım bu yardımcı olur.

Eğer sitelerde farklı kod üsleri sahip olmak istiyorsanız, Aiden yaklaşımı oldukça iyi görünüyor.

İhtiyaçlarınızı basit iseniz, yani tüm siteler o zaman da basit bir çözüm ile kurtulabiliriz, aynı kodu çalıştırmak, ancak etki alanı adına göre farklı içerik görüntüleyebilirsiniz.

Lütfen komut yaşayan aynı dizine tüm alanları işaret ve HTTP "Host" değere dayalı göndermek için içeriğin ne tür ayırt.

Yani:

$host = $_SERVER["HTTP_HOST"];

$rs = mysql_query("SELECT * FROM products WHERE website = '$host'");

// ...etc

N.B: Bu kod amaçlıdır. SQL enjeksiyon için açıktır yazılı olarak, uygun bir şekilde korumak gerekir.