oturumları sırasında sunucusu üzerine yazmak için php kullanıcı hakları

0 Cevap php

i need an advice from you. i have following situation:

i bir web sitesi için bir yönetici bölümüne kurmak, yönetici bölüm yeni içerik sunucusu üzerindeki bir metin dosyasında girildiği zaman bir web sitesini güncellemek için fonksiyonları sağlar. admin bölümünde metin dosyası derlenecek ve bir html dosyası yazılır böylece bir işlevi çağıran bir düğme vardır.

Sorun denir komut bir url yoluyla elimizde çünkü html yazılı olduğu klasör, chmod 777 olması gerekiyor.

ne ben kaçınmak istediğiniz bir şey yazılı aldığı her klasörü ayarlamak için 777 olmak zorundadır, ao da ben yazmak istiyorum hangi kök klasör 777 arı olmalı, ama kök klasörü için chmod ayarlamak için haklara sahip değilsiniz .

my idea is to make a login which connects to the ftp account, so that the person how has entered the right login data is registerd as the ftp user and so the 777 chmod could be turned into 755. is this possible? how long does a session last when i use ftp_connect (when i redirect to another php srcipt which also needs user rights)? is their a more common solution for this kind of problem?

sorry iam not a genius in php and server rights. i can code it, but when it comes to security issues and user rights i feel kind of stupid :)

regards, peter

0 Cevap