PHP sitesinde Ödeme / Sürüm Dosya Kontrolü

6 Cevap php

Bu soru 100times istendi ama ben buldum hiçbiri gerçekten benim sorulara cevaplar biliyoruz.

Biz aynı proje üzerinde çalışan birden fazla yerde birden geliştiriciler var. Bazı Windows, bazı sunucu Linux, Mac kullanıyorsanız ve her geliştirici (Dreamweaver, Eclipse, vb) farklı bir gelişim uygulaması kullanır kullanın. Her geliştirici bizim canlı sunucuya aynı sürümleri ile kendi bilgisayarında Apache / PHP / MySQL çeşit çalışıyor.

Sunucuda biz canlı (hatasız) sitesi ve bizim test sitesi (Her biri kendi mysql veritabanına sahiptir) var. Her test sitemizde gerektiği gibi çalışır kez biz canlı siteye değiştirilmiş dosyaları kopyalamak.

Biziz arıyorsun

  • geliştiriciler test sitesinden dosyaları 'kontrol', ve onlarla çalışan yapılır sonra ardından 'check-in' izin vermek için bazı yolu.

  • Biz çek tarih / zaman aşımı oturum ve kontrol etmek mümkün olmak istiyorum

  • Biz de test bitirdikten sonra canlı siteye seçilen dosya / klasörleri kopyalamak mümkün olmak istiyorum.

Geliştiriciler Uzmanlara tüm hiçbiri, komut satırı bilgisi değişen derecelerde var.

SVN bir GUI sürümü muhtemelen var mı?

Ben de bu gereksinimler de iyi olurdu bir ödeme çözümü ile gelmek eğer ücretsiz bir seçenek olmak zorunda olmadığını eklemek gerekir.

Herhangi bir bilgi mutluluk duyacağız.

6 Cevap

Sizin "canlı" sitesine dağıtım için iki kolay hileler vardır:

1) yazılımını kontrol etmek için "canlı" sitesinde bir SVN istemcisi kullanın. Dağıtmak için değişiklikler olduğu zaman, SVN UPDATE komutunu çalıştırın. (Dosyaları hizmet için değil web sunucusu söylemek emin olun. Svn klasörleri!)

2) "canlı" bir sitede iki kök klasör var. Bu ikinci bir klasör içine, SVN İHRACAT dağıtmak için zamanı geldiğinde. Lütfen webserver config, ikinci klasöre belge kök değiştirmek ve web sunucusu yeniden başlatın. Bazı beklenmedik sorun dağıtım varsa, sadece ilk klasöre geri dönün.

Genel anlamda, geliştiriciler sadece kendi yerel ortamlarında yaptıkları değişiklikleri test yapmak isteyeceksiniz. Bu ürünün tam test yapmak için zamanı geldiğinde, ideal dağıtım için aynı yöntemleri kullanarak, "test" sunucu sizin "canlı" sunucu tam olarak aynı şekilde davranın.

Ve kendinize sizin için tüm dağıtım otomatik veya springloops.com gibi bir şey kullanabileceğiniz bir komut esrarkeş bulabilirsiniz. Manuel dağıtım süreçleri ortadan kaldırarak (muhtemelen siz 12:30 de uyanmak ve sitenize sahip olduğunu fark zaman. Size bu son dağıtım sorunu çözdüm düşünüyorum, 03:00, bu yüzden yatmadan uzun vadede sizi mutlu edecek Bütün sabah aşağı oldu ... o) olur.

GUI için, Windows, Mac OS X, TortoiseSVN için scplugin kullanın. Eclipse, Tutulma svn eklentileri birini kullanın.

Mac için diğer SVN GUI seçenekleri Versions veya Cornerstone iyi çalışması her ikisi de bulunur. Herkes gelişimi için Coda kullanıyorsa o da SVN destek içeri inşa etti

Sorunun diğer yönleri zaten cevap olmuştur.

Orada SVN için GUI'leri çok, ve evet o size listelenen sorunların çoğunu çözmek sağlayacak.

Eclipse SVN için eklentileri var, güzel iş Mac ve PC istemciler vardır. Ben birkaç ay önce aklında bir setup with graphic designers hakkında sorular, ve bazı yararlı cevaplar var.

Bu soru çok soruldu olduğunu biliyoruz. Sadece orada ana sürüm kontrol sistemleri herhangi bir deneyin. Subversion, Git, Mercurial, TFS, bir şey. Onlar tüm yapmanız için çalışıyoruz ne için çalışacağız.

Siz "test sunucusuna" olmanın "merkez depo" bir durum zorunlu olsa da, tutmaz; sadece çok, bu merkezi sunucudan başka bir çıkış olması gerekir.

Acrosman işaret ettiği gibi (açık kaynak) GUI Araçları (örn. Kaplumbağa, Subclipse (Eclipse), Yıkıcı (Eclipse)) bir yeri vardır. Ben Subversion kötü bir seçim ve bir gelişme Server geçerli Baş revizyon ihracat kolayca her işlemek peşinde koşan bir Kanca Script ile yapılabilir asla olduğunu düşünüyorum. Günlüğü de aynı şekilde çalışır. Benim için en can sıkıcı kısmı depo tutarlı test veritabanları ve yapılandırma dosyaları tutmak oldu.

Biz aşağıdaki kurulum var ...

Birden ofislerde birden fazla kullanıcı, her bir ({[) 0 (]} ile birlikte), Windows çalıştıran ve WAMP veya OSX ile (Syncro Subversion Client). Orada iki sistem için diğer istemciler ama biz bu seçtiniz.

Herkes bizim merkezi geliştirme sunucuya VPN erişimi vardır.

Kendi yerel sistemlerinde uzakta çalışmak gibi düzenli SVN (geliştirme) sunucuya güncellemeleri kontrol ve güncelleştirmeleri almak. Geliştirme sunucusu biz web kök bir ödeme (yeni güncellemeler var ise) yaptığı her x dakikada bir çalışan bir komut dosyası kurulum var. Bu komut da biz o zaman en son ne zaman güncellendiğini yüzden herkes çalışıyor ne bilir ve geliştirme sitesinde göstermek mevcut SVN revizyon numarası ile tek bir dosya günceller.

Bu bizim için birkaç yıl boyunca çalıştı ve en yararlı olduğu kanıtlanmıştır.