PHP ImageMagick kullanarak turta Çizim

4 Cevap php

4 Cevap

Bu Mesaja her şimdi ve sonra Google'cuların çarpınca, ve geçerli bir cevabı yok çünkü, ben bazı ipuçları vermek gerektiğini düşündüm. Aynı aramaları kullanarak en popüler PHP resim kitaplıkları (ImageMagick, GraphicsMagick ve GD) destekler (https://github.com/avalanche123/Imagine), hangi hayal olarak adlandırılan mükemmel bir kütüphanesi var.

Bu API pieSlice işlev içerir bulunuyor (http://imagine.readthedocs.org/en/latest/api/Draw/drawer_interface.html#Imagine\Draw\DrawerInterface::pieSlice). Bu işlev için kaynak https://github.com/avalanche123/Imagine/blob/develop/lib/Imagine/Imagick/Drawer.php#L219

Yapabileceğiniz en iyi şey ImageMagick :: Beraberlik kullanmak olacaktır. Bu bir ark komutu vardır; yerine merkezi belirterek, sen sınırlayıcı dikdörtgen belirtin. Sen sadece dolgu kapatmak için sonra belki dolgu set, ve daha önce bir komut eklemek gerekir.

http://us.php.net/manual/en/function.imagickdraw-arc.php

Bildiğim kadarıyla ImagickDraw :: arc (Eğer piksel bunu piksel çeken bir işlev oluşturmak istediğiniz sürece) bunu yapmak için tek yoldur. Ama gd gibi aynı şekilde çalışma almak için, sadece küçük değişiklikler yapmak zorunda. Örneğin, bu:

imagearc($image, $cx, $cy, $width, $height, $start, $end, $color);

(Ben bunu test değil) bu eşit olmalıdır:

ImagickDraw::setStrokeColor($imageMagickColor);    //I don't remember how to allocate the color
ImagickDraw::arc($cx-$width/2, $cy-$height/2, $cx+$width/2, $cy+$height/2, $start, $end);

Eğer soran vardı, ancak Google Chart API ile pasta grafikler çizmek kolay değil tam olarak ne http://code.google.com/apis/chart/

alt text