PHP farklı operasyonların mutlak ve göreli maliyetleri nelerdir?

5 Cevap php

PHP farklı işlemleri karşılaştırarak ayrıntılı listede arıyorum. Örneğin: echo vs printf, + + $ i vs $ i + +, mysql_fetch_array vs mysql_fetch_row vb nesne işlev çağrısı, doğrudan veri erişimi vs dizi erişimi, vs global yerel değişkenler, vs doğrudan bir işlev çağrısı Elbette bu rakamlar muhtemelen çok kullanılan sürümü, işletim sistemi, donanım ve diğer birçok faktöre bağlıdır, ama ben c / c + + için bu gibi listeler gördüm ve belki PHP için de benzer bir şey var.

Update

Iki gün daha açık bu soruyu bırakacaktır. Belki de bu yararlı bağlantıların birkaç alabilirsiniz!

5 Cevap

http://www.phpbench.com/: Belki de bu işlevleri / işletmecilerin bazı size yardımcı olabilir

Dikkatli olun! Birkaç gün önce, this article at google code sadece bu konu üzerine çıktı. Bu this refutation tarafından hemen reddedilmiştir. Böylece dikkat ve test everytime.

neden kendinizi bunları karşılaştırarak bir kaç test değil? Eğer Z anda printf'e gelmez iken X gözlük pistlere sahip bir makine için Y zamanda yankı biliyoruz ki yolu?

"Biz küçük verimliliği hakkında unutmak gerektiğini, zaman yaklaşık% 97 söylüyor: Prematüre optimizasyonu tüm kötülüklerin köküdür." Donald Knuth.

Bu bildirimle ilgili en sevdiğim şey: o "küçük verimleri" diyor unutmayın. O kod ayarlama hakkında konuşuyor ... Aslında, ben onun sağ başından itibaren algoritması almak için savunarak, ama kesinlikle gerekli yalnızca için kod ayar tasarrufu düşünüyorum.