Mimaride cronjobs uygulama?

1 Cevap php

biz MVC deseni üzerine inşa edilmiş bir modüler web sitesi var. Biz her 1, 15, 60 dakika yürütmek cronjob komut dosyaları oluşturmak istiyorum ve günlük yürütmek hangi olacaktır. Biz-gerek-CronJobs (emin olmak için kimsenin gerçekten onlara ihtiyacınız varsa sormaya başlar).

Eylemler her 15 dakikada işlem için orders kadar bitirme ve yeni user registrations her 60 dakikada bir kabul bulunmaktadır.

Biz controllers, models ve views için klasör var. Bu tabii ki sitemizde uygun dosyaları içerir.

Bu küresel dizin yapısı:

Root
 - /controller
 - /css
 - /js
 - /model
 - /view

/ Js ve / css tarayıcı tarafından ulaşılabilir. Gerisi denetleyici eylemleri tarafından işlenir.

Now where do cronjobs fit in?

  1. Ben zaten varolan bir kontrolör içinde ayrı işlevler oluşturmak mı? (my preference, so that code is located where it logically should)
  2. Yoksa cronjobs için yeni denetleyicileri oluşturmak mı?
  3. Ya da başka bir şey ..?

1 Cevap

Kendi yaratılış bir çerçeve kullanarak ediyorsanız, o zaman ben yanlış cevaplar kesin olmakla birlikte, bu soruya "doğru" cevabı yoktur iddia ediyorum.

1. seçenek sizin için mantıklı ve ekibi ile çalışıyorsanız o ince olmalıdır.

Ben oluşturulan çerçeve benim kendi kullanımı için ben genelde bu cron işleri adanmış kontrolörleri yaratma mevcut kontrol dışına asın çalışırken daha mantıklı kadar farklı işleme tabi bulundu diyecekler. Ama benim durumumda ben çerçevesinin kendimi tasarlanmış, ve bunu kullanmak projeler üzerinde sadece kodlayıcı üzerinde değilim, bu yüzden (ben de biriyim ben doğru yaptım diye ikna etmek zorunda tek kişi olduğumu ) hatalar için bedel öder, ama bu başka bir konudur.

Varolan bir çerçeve ile çalışıyorsanız, ben size soru eklemek önermek ve bu çerçevenin tasarım desenleri maç.