Apache: destek [| | Python Ruby PHP] ile VirtualHostuna

5 Cevap php

I am experimenting with several languages (Python, Ruby...), and I would like to know if there is a way to optimize my Apache Server to load certain modules only in certain VirtualHost, for instance:

http://myapp1 <- just with Ruby support 
http://myapp2 <- just with Python support
http://myapp3 <- just with Php support
...

Teşekkürler.

5 Cevap

Her Apache işçinin her modülünü yükler, bu nedenle Apache kendi içinde yapmak mümkün değildir.

Yapmanız gereken Apache işçilere dış işlemlere dil modüllerini taşımaktır.

Bu aşağıdaki modülleri ile diller için yapılır:

Bu Linki Oku Virtual Host

Ben, mümkün olduğunca şu sanmıyorum

  1. Aynı konu / çatallı süreci farklı VirtualHosts sayfaları hizmet olabilir. Sadece python yüklü varsa o yakut hizmet için gerektiğinde Peki, ne olur?
  2. Nedenle 1, bazı direktifler web sunucusu değil, yalnızca belirli VirtualHost vardır. MaxRequestsPerChild LoadModule vb gibi vardır.

Ben tek yolu gerçek sunucularına istek gönderir bir "proxy" Web sunucusuna sahip olduğunu düşünüyorum ...

Proxy sunucusu alan adlarının bir listesi vardır -> Server Side dil ve başka bir şey ama şeffaf, doğru, gerçek sunucuya yönlendirme yapar

N gerçek sunucu, belirli bir yapılandırma ve tek bir dilde desteklenen ve yüklü ile her biri vardır ... Her sunucu elbette farklı bir bağlantı noktasında dinleme ve olacak sonunda sadece loopback aygıtı üzerinde

Apache mod_proxy'ye iş yapmalıyım

Benim 2 sent

Benim Fikir birkaç apache süreçleri farklı adresleri ve / veya bağlantı noktalarında dinleme (farklı yapılandırma ile her biri) ve ilgili sunucuya ön yönlendirerek bir http vekil (kalamar veya apache) 'dir. Bu önbelleğe alma olası ilave bir avantaja sahiptir.