Karma şifre ile MySQL bağlanmak?

4 Cevap php

Bir karma parola kullanarak PHP ile MySQL veritabanına bağlanmak için herhangi bir yol olup olmadığını merak (ve net bir sonuç Google'a kullanılır) oldu. Ben şu var ki:

Password (plain): 'foobar'
Password (sha1): '8843d7f92416211de9ebb963ff4ce28125932878'

Şimdi ben (örnek olarak, olsa PDO istimal mysql_ * fonksiyonunu kullanarak) böyle MySQL bağlamak istiyorum:

$db_link = mysql_connect ( 'localhost', 'user', '8843d7f92416211de9ebb963ff4ce28125932878' );

Ben bu mümkün mü? Herkes önce bu yapılır mı?

4 Cevap

Kısa cevap yok.

Ama, sadece merak ... senin gerçek bir endişe nedir? Sunucunuzla hackleyen ve şifrenizi keşfetmek birisi?

Sonra "hash" would be parola. Ne yararı olacaktır?

kullanım durumda sql bunları bilmek istemeyebilirsiniz şifrenizi bağlamak içerir. php dosyasını düzenleyerek birden geliştiriciler sahip olacaktır.

Ben bir çözüm olsa kimse onu çağırın ve bunların. Php dosyasında daha sonra yazdırmak olabilir neden bir $ parola değişken yok emin olun, böylece gibi bir dosyaya dışarı bağlantı deyimi taşımak olacağını düşünüyorum

mysql.php
<?php
    mysql_connect('db.cs.dal.ca','user','password');
    @mysql_select_db($database) or die( "Database Error ".mysql_error());
?>

ve sadece sadece dosya bir bağlantı uyandırmak için o içerebilir sonra grup erişilebilir. php dosyaların tüm, mysql.php dosyaya kendine rw ------- izinleri verin.

index.php
<?php include("mysql.php") ?>

<!-- some web content -->

<?php mysql_close(); ?>

ve tüm diğer ---- sizin geliştiricilere izinleri grup rw-rw verir. php dosyalarını sürece mysql.php dosyanın sahibi okuyabilir gibi php sunucu üzerinde çalıştırılan gerektiğini ..... i düşünüyorum.

Ben giderme ediyorsam ben yanlışlıkla bir forum post it olabilir çünkü, hala düz metin olarak bir dosyada şifremi sahip hakkında paranoyak değilim, ya da sadece benim ekranda açık o dosyayı bırakın. P: Her şifre alanına giren bir nedeni * ** bunun yerine düz metin karakterleri gösteren var

Basit cevap "You can't."

Ben başarmak için çalışıyoruz ne biliyor: Bazı hosting planı üzerinde muhtemelen ve html klasörün üstünde config dosya koyamazsınız.

Stefan bir hacker sadece config dosyasında için avcılık ve ona bilgi için çalışmak zorunda yapmak istediği olacağını düşünüyor. Korsan o daha bilgi ihtiyacı anlar sonra, o siteyi ikinci kez çatlak vardır.

Bu kullanıcı adı ve bir tablo ile ilgisi yok şifreler. Bu MySQL yapılandırma dosyası içindir.