PHP:. Nasıl sunucuya kaydetmeden bir XLS dosyanın içeriğini okuyabilir?

3 Cevap php

Ben yerimden yönetmek ürünlerin kaydını tutmak için PHP kullanarak bir veritabanı programı üzerinde çalışıyorum.

For this project, I need to be able to select an .XLS file which contains new product data. New data consists of the following fields:

Type CHAR(3), Line CHAR(2), Number INT, Measure INT, Comments VARCHAR(255), Variation CHAR(1) i.e.('Y' || 'N')

Bu dosyalar Excel veya Google Docs oluşturulur; Ben bana bu dosyadan değerleri ayıklamak sağlayan bir wonderful excel_reader hangi bulduk.

As this is an action which will happen routinely, as new products are created, so I do not want the file to be stored in my server directory (after a while there would be dozens!). I would rather that the file simply be read, because the import script I'm writing transfers the file's data into an array.

Ne ben gerçekten ne istediğiniz kullanıcı bir HTML formu ile (yerel bilgisayarda) dosyanın konumu seçin, ve sonra komut şimdiye Server dosyayı göndermeden bir MySQL veritabanı için bu dosyanın içeriğini kaydetmek sahip olmaktır.

Ben büyük ölçüde benim planı bu durumun üstesinden gelmek için geçerli bir yol olduğunu bile emin değilim, bana sunabileceği herhangi bir tavsiye seviniriz.

3 Cevap

Bu, en azından geçici olarak muhafaza edilmesi gerekir olacaktır. Eğer (muhtemelen bunu okuyacak hangi klasöre, move_uploaded_file kullanarak temp dizininin dışına taşıdıktan sonra) ondan ne gerek var sonra dosyasını sil, sonra kullanarak kaldırmak {[(1) }].

Son bir nokta olarak, yüklenen dosyalar immediate silinmesi konusunda biraz endişe olurdu. Ne dosyası ayrıştırılır ediliyor ve veri veritabanında saklanan iken bir şey komut ile yanlış giderse? Muhtemelen yerine hemen onları silme, güvenli tarafta olmak için, periyodik dosyaları siler bir cron işi olması iyi bir fikir olacaktır.

PHP komut dosyası sunucu üzerinde çalışan bu yana, Excel dosyası okunacak sunucuya kaydedilir gerekecektir. Eğer dosyayı okumak ve veritabanında saklanan sonra, sadece silin.

Sorumun cevabını buldum here. Bu, yükleme, taşıma, okuma ve PHP kullanarak dosyaları silme hakkında öğretici güzel.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.