php kullanıcı doğrulama kütüphaneleri / çerçeveler ...

3 Cevap php

Ben PHP ve ben üzerinde çalışıyorum bir proje için CodeIgniter framework kullanarak, ve bir kullanıcı giriş / doğrulama sistemi gerektirir duyuyorum.

Şimdi ben doğrusu (overkill ve paylaşılan hosting kullanıyorum ki aslında bu etmemektedir olabilir) SSL kullanmak istemem. Ben OpenID kullanarak kabul ama benim hedef kitlesi genellikle teknik değildir, çünkü bu (vb giriş bilgileri yansıtma gerektirir bahsetmiyorum) kullanıcıları korkutmak diye karar verdik. (Ben stackoverflow bu duyarlılık düzeyini karşılaştırmak istiyorum) geçirilen hiçbir hassas veri olmadığından, ben (SHA1 gibi) bir hash tabanlı kimlik doğrulaması yazabilirsiniz biliyoruz.

Söyleniyor, özel bir çözüm yapmadan önce, herhangi bir iyi kütüphaneler veya paketleri dışarı orada yarı-güvenli kimlik sağlamak için kullanmış olduğu varsa bilmek güzel olurdu? Ben CodeIgniter yeni duyuyorum, ama onunla iyi entegre bir tercih olacaktır. Herhangi bir fikir? (Benim yaklaşım ve ben sadece SSL kullanmak için değil deli olabilir neden olarak önerilere açık üzerinde eleştiriye açığım). Şimdiden teşekkürler.

Update: Ben önerilerden bazıları içine baktım. Ben iyi desteklenen ve iyi inşa görünüyor çünkü zend-auth denemek için merak ediyorum. Herkes (çok hantal?) CodeIgniter'daki zend-auth kullanarak ve CI ile entegre iyi bir referans var mı deneyimi var mı? Ben sadece basit bir giriş / çıkış / şifre yönetimi yetkilendirme sistemi .. herhangi karmaşık kimlik doğrulama düzenleri gerekmez.

Ayrıca, dx_auth ilginç yanı görünüyor, ancak ben çok adamcağız olduğunu endişe duyuyorum. Herkesten bu konuda başarılı olmuştur?

Ben .. Ben de StackOverflow benzer bir şekilde misafir kullanıcılar (kayıt / giriş yok yani) kullanıcılar yönetmek istiyorum fark böylece bu özelliğe sahip herhangi bir öneriniz çok iyi olurdu

3 Cevap

I dx_auth Codeigniter oldukça iyi buldum, ve daha önce kullanmış. Kesinlikle Codeigniter için en tam özellikli kimlik kütüphanedir.

İşte ben bunu değiştirmek için yapmanız gereken birkaç şey vardı, bu yüzden (onların bazı işlevler beklediğiniz tam olarak ne yapmak değil ..) benim amaçlar için birkaç fonksiyonları ile kendi kullanıcı sınıfı uzatıldı. Burada yapılan özelleştirmelerin bazıları bir segment:

     $CI = &get_instance();
     $CI->load->model("dx_auth/users");
     /**
     * For most things, try and use the dx_auth models, 
     * because it's already done, and some stuff is more 
     * annoying to figure out than might be expected.
     *
     * For anything site-specific, use this model instead.
     *
     */

     class UserModel extends Users {
        /**
        * Sometimes when dx_auth sucks, you have to compensate 
        * functions that return useful results.
        *
        * @param int $id id of user to check if banned
        * @return int $banned returns the result (0 or 1)
        */
       public function is_banned($id) {
            $query = "SELECT banned FROM users WHERE id=".(int)$id;
            $result=$this->db->query($query);
            $row = $result->row_array();
            return $row['banned'];
       }


    }

I Zend_Auth kullanın. Ama genel olarak Zend Framework ile çalışır. Ben duydum ne de CI ile de entegre. Zend_Auth ile ben küresel bir tuzu ile bir Db_Table Adaptör ve SHA1 kullanın. Bu bence birçok amaç için yeterli.

this Eğer zend-auth CodeIgniter'daki çalışma almak istiyorsanız, aradığınız tam olarak ne olabilir gibi görünüyor. Eğer zend-auth & bulursanız sorunu tekrar güncelleyin İyi bir karışım olması CodeIgniter ..

Ben şahsen özellikle belgelerin eksikliğine, hack dx_auth oldukça acı olduğu tespit ettik, ve ben bu umut verici sesler eğer başka bir şey denemek isterim.