Form editörü - Bana bir web-tabanlı bir kontrol listesi araç tasarım yardım?

4 Cevap php

Ben anında formu HTML oluşturabilir ve daha sonra genel olarak bir veritabanı alanına hepsini kaydedebilirsiniz jQuery tahrik editörü istiyorum. Ben tüm jQuery işleyebilir, ama ben sadece hızlı, basit, genel form editörü yapmak için nasıl bir yapısal DB tasarım arıyorum. Şeklinde iyi bir fikir tüm HTML tasarruf edilir?

Background information:

Biz bir kontrol listesi aracı gerekir ve ben bizim ofis için basit şık bir bina ediyorum. Fikir bizim için hızlı bir araç, bizim iş takip ve süreci takip etmek istiyorum, ama şişirilmiş TPS rapor tip sistemi

Eğer yeni bir kontrol listesi oluşturmak sağlayan editör: İşte gerekliliktir. Bir kontrol listesi sadece tek bir onay kutusu ile divs "girdileri" bir koleksiyon ve bu öğeyi tamamladıktan sormak için metnin bir parçasıdır. Düzenleyici yeni bir giriş oluşturmak ve şimdi ben bir textarea düşünüyorum, ek alanlar eklemek için alt alanını değiştirmek için izin verir. Araç listesi şablonu kazandıracak sonra tamamlanan listeleri doldurabilirsiniz gidebilirsiniz.

Yani, örneğin, ben bir "go-live" kontrol listesi oluşturmak ve ben bir site canlı yaptığınızda o, daha sonra başvurmak için benim "go-live" check-list bir örneğini doldurun. Bu örneği listelerin 2 çeşit, "açık" ve "kapalı" olacak

Bir zor kısmı geri dönüp eski kapalı olanları görmek için benim yeteneği bozmadan benim go-canlı listesinde değişiklik yapmak istiyorum şimdi. Yani liste değişti, ben sürüm onu ​​takip etmek için şablonlar-canlı gitmek Gözat olduğunu düşünüyorum. Ayrıca editörü yeniden sipariş checkbox öğeleri, ben otomatik numaralandırma onları fikrini hoşlanıyorum sağlayacaktır.

Bu arka plan burada da gereksiz tüm Ben çalışmak istiyorum nasıl olduğunu. Ben anında formu HTML oluşturabilir ve daha sonra genel olarak bir veritabanı alanına hepsini kaydedebilirsiniz jQuery tahrik editörü istiyorum. Ben sabit kodlama önlemek istiyor. Ben bir liste doldururken Yani, ben o listeye ve bam için DB HTML yakala! bunun kabuğu var, sonra ben dolu girişli tamamlanan listesini kaydetmek gerekir. Ben bu yüzden ölçüde, belki radyo düğmeleri veya dropdowns eklemek daha fazla, her madde için bir metin alanları daha izin editörü olabilir mümkün olduğunca bu süreç genel istiyorum. Ben de listeleri özyinelemeli tasarımı ile (giriş altında girintili) alt listeleri için izin fikri ile oynuyor edildi.

4 Cevap

Maybe save the data in a simple XML format? Save the XML into a text field in the database. You can add new XML tags as you add fields.

Her sürümü için benzersiz kayıtları var, ya da sadece alana önceden bekleyen XML dosyaları tutmak olabilir. mevcut durum için, sadece alanında ilk XML dokümanı görüntüler. Eğer geçmişini gözden geçirmek isterseniz, sadece XML dosyaları ile adım. Sen hatta tüm ilk XML dokümanı görüntülemek ve kalan olanları meta-bilgi ekranı olabilir - bir bakışta bir özetini görebileceğiniz bir listede tarih, vb.

Korkunç verimli değildir, ancak bu kayıtların binlerce sahip planlıyoruz?

Creuzerm dediği gibi ben tüm formları alanları ve bilgi ve XML kaydetmek ...

<?xml version="1.0" ?>
<Form version="1.0">
    <config name="KUF78ROY">
    	<db>PARCELS</db>
    	<update>UPDATE FORMS SET NOMBRE=@NOMBRE WHERE OBJECTID = @id</update>
    	<select>SELECT OBJECTID, NOMBRE FROM FORMS WHERE OBJECTID = @id</select>
    	<insert>INSERT INTO FORMS (NOMBRE) VALUES (@NOMBRE)</insert>
    	<id>OBJECTID</id>
    </config>
    <item name="NOMBRE">
    	<type>TEXT</type>
    	<memo></memo>
    	<length>4</length>
    	<min></min>
    	<values></values>
    	<default></default>
    	<write>1</write>
    	<visible>1</visible>
    	<caption>CONSECUTIVO</caption>
    	<error></error>
    </item>
</Form>

Ben ne gerek tamamen net değilim, ama bu yardımcı olabilir:

http://github.com/botskonet/jquery.formbuilder/tree/master

Form, bir kez inşa, bir veritabanına kaydedilir ve daha sonra okumak ve gerçek bir formu php tarafından oluşturulan - Ben bir cms için başlangıçta bu geliştirdi. Ben bu verileri okuma / tasarrufu için bazı örnek php kodu sağlayabilir.

Ben sadece büyük bir dize alanda veritabanında HTML saklamak istiyorum - umarım istemci tarafında kod XHTML üretecektir Eğer tarayıcıya göndermeden önce onunla bir şey yapmak istiyorsanız, aksi takdirde hepsi hazır XML gibi işleyebilirsiniz böylece çıktınıza eklenecek.

Lütfen kullanarak c # ardından fizzler izin verirse bir bonus olarak size html işlemek için css seçicileri kullanabilirsiniz.

Explaination of fizzler