Web uygulaması programlanmış e-postalar göndermek için en iyi yöntem

3 Cevap php

Ben, örneğin, bir görev yöneticisi, doğum günü hatırlatıcı hatırlatıcı ... Ben, bir tarih ve bir saat program ve o anda gönderilen e-posta almak istiyorum, bir web uygulaması üzerinden e-posta göndermek istiyorum.

Cron kullanarak ya da gelecekteki bir zaman damgası ile e-posta gönderme: Ben bunu yapmak için iki seçeneğiniz var.

Cron kullanarak gönderilecek bir e-posta olup olmadığını kontrol etmek için bir komut (veritabanını sorgulamak olan) her biri, iki o beş dakika çalıştırmak için içerir. Ya da başka bir yol, yeni bir hatırlatma kaydederken, belirtilen zamanda yeni bir crontab görevi (via web uygulaması bir sistem komutu çalıştırmak) koymak. Ilk seçenek ile, sunucu yük aşırı olacağını düşünüyorum. İkinci seçenek ile, benim için kirli göründüğünü, crontab görevler yüzlerce olacak.

Belki hatırlatma oluşturma, ancak gelecekte bir tarih ve saat e-posta damgası değişen şu anda e-posta gönderebilir. Bazı e-posta sunucuları (Windows için Mercur'deki gibi) bu yönetebilirsiniz biliyorum, ama, bu bir standarttır? Ben bu işi yapmak için Gmail hesabımı kullanmak olacaktır. E-Ben hatırlatma oluşturulan anda göndermiş olduğu ve bu çözüm ile, ben, bir hatırlatma iptal etmek mümkün olmayacaktır.

Ben sunucu dil için PHP veya Ruby (RoR) kullanabilirsiniz, böylece her ikisi de e-postalar göndermek ve sistem komutları diyoruz çünkü dil, önemli değildir. Çözüm scripting gerektirir, ben bash komut dosyaları, Perl, Python ... (sunucu Linux kutusudur) kullanabilirsiniz.

Bu sorunun çözümünü gerçekleştirmek için en iyi yöntem hangisi sizce?

Benim kötü İngilizce için özür dileriz. Şimdiden teşekkürler.

3 Cevap

bunun yerine her hatırlatma (ya da bildirim, ne olursa olsun) için bir cron işi, size dosya ve çekleri göndermek isteyip okur (örneğin her 5 dakikada bir) bir komut dosyası (örneğin php-script), çağrı periyodik bir dosyada her şeyi yazmak ve olabilir bir bildirim ya da değil ...

Her öğe için bir cron işi oluşturmak için gerek kalmadan özelliğe sahip olurdu ...

bir çözüm olurdu?

selamlar

Bunu içine baktım, ben bilmiyorum, ama siz GMail kullanmak beri ilginizi çekebileceğini düşündüm. Google Takvim Bu özelliği vardır:

  1. GMail gidin.
  2. Üst kısmında, "Takvim" üzerine tıklayın.
  3. Solda takvimlerin listesi. Her bir "Ayarlar" denilen küçük bir bağlantı vardır. (Bu proje için yeni bir takvim oluşturmak isteyebilirsiniz) bu bağlantıyı takip edin.
  4. Bu bir sekmeli arayüzü getirir. Ben her zaman "Takvimler" sekmesine getiriyor düşünüyorum, ama eğer bu olmuyorsa, o sekmesini tıklatın.
  5. Takvimlerin her yanında bir bağlantı denilen, "Bildirimler" sahip olacaktır. Size bildirmek istediğiniz takvim için bağlantıyı tıklayın.

Bu bir e-posta göndererek bildirimleri kurmak için kullanabileceğiniz ayarların bir listesini getirecektir.

Google'ın API uygulama ile senkronize etmek için takvime erişmek için izin vermelidir. Size bir e-posta göndermek için ayarlanırsa, sizin için tüm e-posta idare edecek.

Bir cron sahip sonra ileride tarih damgası ile e-postalar göndererek daha iyi bir seçenektir. Periyodik olarak çalıştırmak için bir cron ayarlayın ve e-posta gönderebilirsiniz.

Biz benzer sorular var.

http://stackoverflow.com/questions/1118154/sending-mass-email-using-php

http://stackoverflow.com/questions/215736/how-do-i-send-bulk-mail-to-my-users-in-a-generic-fashion

Bazı fikirler alırsınız bu okuyun.