Bir gelişme açısından bakıldığında, büyük İçerik Yönetim Sistemleri avantajları / dezavantajları nelerdir?

4 Cevap php

Ben bir CMS kullanarak yerine sıfırdan bir web sitesi oluşturmak ilgileniyorum. Ben açık kaynak araçlarını kullanıyor gidiyorum Ancak, bir yazılım mühendisi olarak, ben plugins / eklentiler / modüller geliştirilmesi ve belki hatta çekirdek kodu katkı olasılığı dahil olmak üzere, onların tam anlamıyla kullanmak için gidiyorum.

Şu anda WordPress, Drupal bakarak, ve Joomla!. Ediyorum Onlar hepsi ya temel özellikleri veya eklentileri gibi, ihtiyacım özelliklere sahip görünmektedir. Ancak, ben bu sistemi öğrenmek ve daha sonra bunun için geliştirmek için ne kadar zor olduğunu merak ediyorum.

Herkes bu deneyimi var mı? Kullanarak ve WordPress, Drupal, ve / veya Joomla! Geliştirirken, deneyimleriniz nasıldı?

4 Cevap

Ben veba gibi Joomla kaçının. Bu kullanım durumda onların Devs için özel CMS tasarlanmış olanlardan biri değil, özellikle uzatmak için son derece zordur. Büyük Bir küçük işletme tanıtım sitesi yapmak istiyorum, ama ağır özelleştirmek arıyorsanız ... hendek eğer. Dev toplumun çoğunun ödeme-to-play doğa da, bir yol ayrımı.

WordPress çok ağır blogging yönde uzmanlaşmıştır. Bu sizin ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını, bunun için gitmek - iyi desteklenen bir kaygan, sistem bulunuyor. Eğer biraz daha karmaşık bir CMS öyle bir şey arıyorsanız, olsa, gitmek ...

Drupal. Eller aşağı, blogging haricinde benim favori PHP CMS. hook_nodeapi, hook_user, hook_form_alter, vb gibi fonksiyonlar ağır sisteminin neredeyse her şeyin işlevini oynamak aslında kolay yapmak. without hacking core code, ve form alterasyon birkaç satır - Ben bir yükleme alanı ve MD5 (kullanıcıyı doğrulamak için) Yüklenen dosya ile kullanıcı giriş formu parola alanını değiştirmek istiyorsanız, bunu yapabilirsiniz ve doğrulama kodu. Oldukça şaşırtıcı İlk bir kaç kez böyle biraz deli bir şey yapmak.

Ben çok Joomla kullanmadım ve gerçekten tasarım dışında Wordpress oynamak için gereken hiç ama oldukça yaygın Drupal kullanılmıştır. Drupal Ben yanlış ne kadar verilen oldukça bir utanç olduğunu düşünüyorum PHP CMS için 'standart olma gibi görünüyor. Ben bunu kullanmak neden anlatmaya çalışacağız, ya da olmamalıdır, ama burada ben onunla gerçekten can sıkıcı bulduğunuz bir kaç şey var olmaz.

  1. OOP eksikliği tamamlamak. Bir bütün olarak CMS için geçerli bir bütün olarak hala OOP bütün kavram sakındığı gibi ok, Drupal 7 nihayet Soyutlama Katmanı ancak toplum ile bazı OOP yapıyoruz. Ve iyi bir cepten kurulum yapıyor modülleri ve üçüncü taraf kod bağımlılığını verilen daha organize kod tutmaya yardımcı olacaktır. Şu anda işler biraz daha az okunabilir $ düğüm gibi bir şey yapıyor daha yapabilir kod bazı çok uzun satırları yol açabilir bazı çok uzun fonksiyon isimleri yol açabilir modül adı ile tüm fonksiyonları ve sabitler öneki gerekebilir adlandırma çatışmalarını önlemek için -> parent () -> parent () -> başlık;
  2. Drupal içerik tamamen örgütlenmemiş. Bir bilgi ağır site yaparken size iyi organize içeriğe sahip ve Drupal sadece bu izin vermez zorunludur. Drupal içerik yönetim uygulayabileceğiniz birkaç filtreler ile düğümlerden sadece büyük bir listesidir. Orada kurulum ilişkilere Drupal taksonomi sistemi ve diğer modülleri kullanabilirsiniz yolu vardır ama aslında gezinmek için arayüzü kolaylaştırmak ve kolay şablonlar üzerinde içeriğini yönetmek için yaptığınız herhangi bulamadılar. Işte ben buna izin veren bir modül oluşturdum ama herhangi bir iyi CMS kutudan ile gelmesi gerektiğini basit bir özellik içine geliştirme süresi değerinde damping hafta gerekli oluyor.
  3. Yönetici arayüzü kesinlikle kokmuş. Bu oldukça çok kendi öz konuşur ama Drupal bir kopyasını yüklemek ve çevresinde tıklatın. Sonra diyelim ki bir göz, Radiant arabirimi (Parlak biliyorum Rayları, ama biz burada UI bahsediyoruz) alır. Admin için bir iyi UI başka örnek Radiant ve FrogCMS, bir PHP noktası olacaktır.
  4. Hayır ORM, ve bir tane kesinlikle hiçbir girişimde, daha ihtiyacınız veri almak için SQL çok yazı gibi size gelir. Ben genellikle onlara inşa en iyi çerçeveler ve CMS kullanmak için ORM en azından bazı tür olduğunda biraz eski almaya başlıyor kendi SQL yazma ile sorunumuz yok iken. Bu berbat biri olsa bile.
  5. Drupal standart dışı dosya uzantılarını (. Modülü. Info,. Yükleyin. Inc, vb) kullanmayı seviyor böylece daha iyi htaccess ve / veya sanal konak doğrudan bu dosyalara erişimi veya tüm kaynak izin vermediği için kurulum emin olun kod dünya görmek için geniş açık olacaktır.

Şahsen ben sürdürücüler toplum buna katkı ve büyümeye izin izin verirse bir up-ve-koşelı olmak için iyi bir başlangıç ​​gibi FrogCMS görünüyor düşünüyorum. Bu büyük bir özellik kutusunun yola ve Drupal veya Joomla gibi bir eklenti depo yok ama bir kodlama açısından bir oldukça iyi temel olsa, done tuzak yok gibi daha kodlama yapmak gerekir, kodunuzu daha organize ve korumak daha kolay yardımcı olacaktır MVC uygulama.

Ben sadece Joomla için geliştirilen ettik! ve wordpress kullanıcı olmuştur, ama Joomla var! tamamen düzenini değiştirmek istiyorsanız, gelişme çok hantal. Eğer kodu etrafındaki yol biliyorum, bir eklenti veya 'bileşeni' Yazma oldukça kolaydır, ama o ben çok hantal buluyorum MVC tasarım deseni bulunuyor kullanmaya zorlamak için seviyor çünkü tam olarak ne istediğinizi yapmak almak o kadar kolay değil .

Ben Joomla hem gördüm! ve Drupal kod tabanı, ve ben Joomla! 'nin kod çok daha temiz ve daha iyi belgelenmiş olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca ağır tercihinize ve ne için kullanmak istediğiniz bağlı olarak iyi ya da kötü olabilir MVC tasarım deseni kullanır. Gördüğüm herhangi bir php projede OO programlamanın en geniş kullanımı vardır.

Ben wordpress için geliştirilmiş değil, ama bir kullanıcı olarak, otomatik güncellemeler bir nimettir vardır! onu hemen herkes hazır alır çünkü sizin eklenti geliştirmek için çalışırken biraz zaman kazanmak, bir geliştirici olarak bu kadar eklentiler ve temalar, wordpress kendisi bir arayüz üzerinden bulunan ve yüklü olabilir. Ağır değişiklikler olsa da bu biraz kırmak olabilir, bu yüzden bunu bir sürü değiştirmek istiyorsanız ben bunu tavsiye etmem.

Joomla! 'Un plugin topluluk ağır monotized, ancak eklenti geliştiricilerinin büyük bir topluluk yoktur. Ben Drupal hakkında bilmiyorum, ve en wordpress eklentileri ücretsizdir. Yani bu üçüncü parti eklentileri kullanarak planlıyorsanız de dikkate şey.

PHP olmak zorunda: i iyi alternatifler buldum, bu yüzden size sormak ilk soru kadar onunla çok çalışmak zorunda beri yılda, i, PHP nefret başladı?

ama PHP ile kalıyorum ben şu eklemek istiyorum:

  • yüzünden Drupal bir sürü gibi çoğu insan genişletilebilirlik var ... Bu güzel, ama yine de çok güçlü ve esnek mi ve büyük bir kullanıcı tabanına sahip ... bazı tasarım sorunları var - eklentileri, büyük bir topluluğun çok tavsiye sormak için> vb
  • Bu Joomla gelince, bir geçmişte, bu gerçekten tam bir karmaşa olmuştur, demek ... ama 1.5 sürümünde her şey yeniden tasarlandı ve artık çok temiz ... ben her zaman joomla aşağı güldü ama son zamanlarda ben oldukça bu soooooooo yönetmek için lanet kolay, bir geliştirici dostu bir yazılım haline gelmiştir, beni conviced ... artı birkaç vesileyle, birlikte çalıştığı diğer bazı geliştirici ile bir konuşma vardı ... ben hayır biliyorum Diğer CMS kullanımı o kadar kolay (ve bir "gerçek" CMS, bir forum veya blog motoru)
  • ister Vanilya CMS bakmak olabilir ... çok seksi hala kaygan ve güçlü ...
  • İyi bir PHP çerçeve ... Typo3 (akışı3 (IMHO gerçekten en korkak PHP framework)) dayalı bir CMS kullanmak, symfony dayalı bir şey (bir şey bulamıyor, ama this iyi bir başlangıç ​​olmalı çerçeve iyi ise), mambo (CakePHP) veya kod ateşleyici dayalı belki bir şey ... her zaman çerçevesiyle tanımak gerekir, ama) bu her zaman iyidir, b), app iyi olması muhtemeldir çerçeve sizin için bir şey yapacak beri uzantıları oluştururken ve genişletilebilir, c) kendinizi yüksek bir verimlilik olacak ...

Sonunda, ister bir göz olabilir opensourcecms ... her zaman yararlı ...

iyi şanslar seçimi ile daha sonra ... ;)