İlk çerçeve saniye Programlama?

3 Cevap php

Öncelikle merhaba benim ilk soru olarak.

Yerine düzeltmeyi kodlama daha rehberlik arıyor. Informix 4GL müteahhitlik son titreşimsiz 2004 yılında benim için extingiushed. Ben bir web sitesi oluşturarak tekrar kod arıyorum uzun bir hikaye kısa kesmek için. Ben PHP v5 ve MySQL kullanarak olacaktır.

Tüm veri analizi ve genel bir klasik müzik etkinlikleri için veritabanı DB tasarımı yaparken (boş zamanlarında) yaklaşık bir yıl geçirdi. Bu önemli sanat merkezlerinden olay broşürler bakarak geliyordu. Burada benim iki ana çıkarlarını birleştirerek kulüpler bu yüzden başlangıçta müzik eğitimi aldı. MS Access prototyped ancak MySQL ihraç edecek.

Yani, karar zamanı. Ben ilk bir çerçeve örneğin kullanarak ÖNCE PHP kod gerek sonuca Bu benim ilk PHP proje olarak CodeIgniter (bir göz vardı). Bu benim geçmeden önce perde arkasında neler olup bittiğini bilmek anlamına gelir. Ben benim ilk kod yeniden yazma anlamına gelse bile, yaklaşık 6 ay boyunca projenin bir kısmını kodu ve belki daha sonra bir çerçevesini kullanarak düşünecek.

Herhangi bir düşünce çok takdir.

3 Cevap

Eğer seçtiğiniz edeceğiz hangisinin bağlı bir çerçeve değil kullanıyorsanız seçerseniz, bilmeniz gereken ilk şey şudur:

  • bunu bilmek için biraz zaman alacak
  • Eğer ^ ^ bu süre içinde, bir şeyler crapping yok edeceğiz
  • böylece, hesaba tam faaliyettedir önce biraz zaman alacak gerçeği almak :-)

Bir çerçeve kullanarak iyi ve tam onun yeteneklerine alıyor ... Peki, birkaç ay, belki ... vasıtaları uzatmak onu kullanarak ... çok değil zaman alır: Ben bu noktaları en altında tahmini noktaları olduğunu düşünüyorum , sizin proje sonunda olduğunda "bunu ilk defa yeniden yazarken ben öğrendim tüm malzeme ile bu yazmanız lazım" diyecekler:-D

Bunun anlamı nedir: learn what the framework can do, learn how to use it, and use it for a while on small applications, before starting rewriting your big one !

(Disclaimer : this previous paragraph was a re-post of a part of an answer I did to this question)


On the other side, if you don't use a framework :

  • yine de uygulama geliştirmek için PHP yeterince iyi bilmek zaman alacak
  • Eğer hala ^ ^ o esnada crapy şeyler yapacağız
  • ve hala dili ile tanımak için, büyük bir programlama başlamadan önce "küçük projeler / uygulamalar" üzerinde biraz zaman harcamak gerekir.

Yani, aslında, bir çerçeve ya da kullanarak, aynı şeyler hala geçerlidir: yardım, sadece bazı sınırları alır bir çerçeve kullanarak ve işaretçiler - ve zaten mevcut olan büyük bir sürü kod!


Finally, about the question of "using a framework" vs "not using a framework"... Well, it's 2009, and considering the amount of things/code/best-practices/guides/whatever a framework brings, I'd definitly go with a framework : I work in a company that develops websites, and we don't ever ask ourselves the question "should we go with a framework" -- we still go with the question "which framework is the best for this project", though.

Eğer çalışmaya hazırız eğer Plus, (ie, professionnally speaking) PHP geliştirme, bir "büyük" bir çerçeve özgeçmişinizi bir artı olacaktır kullandığını (well, I don't know about the country where you're from, but, in France, it is definitly a plus)

(Added as an edit, to be more clear about what I meant)
Still, while I'd say "use a framework" for your application, that definitly doesn't prevent you from first spending/investing some time learning at least the basics of PHP, it's syntax, and some of it's gotchas -- but that could be on smaller "example applications", I believe.


And, if you are curious about "which framework should I choose"... Well, that's quite a debate ^^
About that, instead of debating all over again, here are a few pointers to other questions/answers :

(Well, how strange is that : some of those might also help you answer your own question ;-) )

Yan - Ben 'ilk belirli dilinin temellerini öğrenmek ve sonra kendinize malzeme hızlı bir şekilde halletmek için (iyi) bir çerçeve bulmak' geliyorum.

Ilk temel (ve dil özellikleri) programlama alamadım eğer çok kayıp (ve çerçeve bağlı) hissedeceksiniz. (Ama kesinlikle bunlarla sınırlı değildir) dahil: datatypes, koşul, değişkenler, ortak yapılar / deyimler, ...

Zaten programlama temellerini bilmek zaman rota - Ben sadece "sizin çerçeve almak" için gitmek istiyorum (ve daha sonra bazı php - bu durumda belirli bir dil olmak).

Başlamadan ne olursa olsun, bunu yaparken irade öğreneceksiniz, ve sonunda bunu yapmak için daha iyi yollar bulmak ve baştan yeni bilgi ile başlamak isteyecektir.

ama imho onun bir çerçeve (gerçek bir çerçeve) bu kod ve tasarım ayıran gibi, daha temel şeyler size yardımcı olur ve mantık ve veri ile başlamak daha iyi.