Veritabanında bozuk karakterleri kurtarılmaya

2 Cevap php

Ben sadece büyük bir MySQL veritabanı ithal var. Çoğu alanları latin1_swedish_ci ve bunlar bozuk dizeleri taşırlar.

örneğin Cavit Yà ¯  ¿yerine Cavit Yürüklü  ½ rà ¯  ¿Â ½ KLA ¯  ¿Â ½

Ben biraz biliyorum thats bütün olarak PHP kullanarak bu yolsuzlukların düzeltmek için bir çözüm bulmak için çalışıyorlar. Kodunu, iconv | ben utf8_ ile başarısız (de tr) oynamıştır.

Lütfen yardım edin! Bu yolsuzlukların yükler gibi.

GÜNCELLEME: Latin 1 olarak Reimported ve şimdi Cavit YI ¿½ RI ¿½ KLI ¿½, yukarıda için var. Yani onun kesinlikle farklı ama sql kendisi bozuk gibi görünüyor.

2 Cevap

Evet, bu yanlış kodlama kullanıyor. Çıkış http://www.oreillynet.com/onlamp/blog/2006/01/turning_mysql_data_in_latin1_t.html bunu düzeltmek için bilmek. Bunu sadece siz olmak ve ardından dönüştürmek olabilir istiyorum ne şimdi ne kodlama öğrenmek gerekir ve. Veya kurulum db İçe veri kodlama maç (eğer buysa bir seçenek) için

Öncelikle ben db dökümü bir kopyasını yapmak istiyorsunuz, o zaman ben iconv kullanarak denemek istiyorum - ve ben size denedim ama deneyebilirsiniz karakter kodlamaları çok, pek çok kombinasyon olduğunu söyledi biliyorum - Bir keresinde bazı bozuk Rus Kiril düzeltmek zorunda veri - ne çalışma sona erdi 'UTF-8 / / translite' bir çıkış değeri belirterek oldu - Bunu ancak orijinal bir kopyasını tutmak için hatırlıyorum tüm kombinasyonları denemek istiyorum.