Bağlama Tablolar güncelleniyor

1 Cevap php

Şu anda PHP ve MySQL üzerinde çalışan bir CMS üstüne tatil yerleşim yöneten işlevselliği biraz ekleyerek ettik.

CMS tabloları bir çift üzerinde mülkiyet bilgilerini saklar, ve ben (letting_times) insanlar tesiste kalırken hakkında bilgi ihtiva edeceği üçüncü bir tablo ekliyorum. Temel işlevi, bir misafir kaldıkları zaman kullanıcı yeni sürelerini eklemek için izin misafir kalıyor saatleri düzenlemek ve misafir artık tesiste kalmak istiyorsa rezervasyon kaldırmak istiyorsunuz.

Şu anda mülkiyet işgal kez güncellenmesi aklınıza gelebilecek en iyi yolu letting_times veritabanında bulunan tüm süreleri silmek ve onları tekrar takın etmektir. Ben bunu düşünüyorum yapabilirsiniz diğer tek yolu, tablonun birincil anahtarı içerir ve bu mevcut ve bir değer varsa, bir güncelleme yapmak olacak, aksi takdirde bir ekleme yapmak, ama onlar kaldırılır eğer bu veri satırları silemezsiniz olurdu.

Bunu yapmanın iyi bir yolu var mı?

1 Cevap

İşte LETTING_TIMES tablo için benim tavsiyem:

  • PROPERTY_ID, ve pk fk
  • EFFECTIVE_DATE, pk, TARİH, boş değil
  • EXPIRY_DATE, TARİH, boş değil

(PROPERTY_ID ve EFFECTIVE_DATE) aynı gün olmaktan onları durdurma sırasında verilen bir özellik için birden fazla kayıt olmasını sağlayan bir bileşik anahtar olarak pk ayarlanması. Orada durdurmak için kolay bir yol [alt?] Değil üst üste gelen sağlar, fakat bu özellik için bulunan bütün süreleri silmek zorunda hafifletmek & ederim yeniden eklenmesi.