Kır çiçeği CMS bir CakePHP eklentisi DEĞİLDİR ... Fırında Basit CMS bir CakePHP eklentisi IS ... ne fark var?

1 Cevap php

Ben sadece CakePHP ile oynamaya başladı ve ben buldum Wildflower CMS. Ben fikir gibi ve onunla müdahalesi başlamak için gidiyorum. Gerçi, bir sorum var.

README, ben aşağıdaki bulundu: "Wildflower is not and won't be a CakePHP plugin". Kır çiçeği ve bir CakePHP eklenti olduğunu iddia 'Baked Simple' gibi bir şey, arasındaki fark nedir?

Fırında Basit sadece başka Kek uygulama içinde kullanılacak bir eklenti ise kır çiçeği, bir bütün Kek uygulama mıdır? Birisi bu biraz ışık tutabilir? Ne her biri için avantaj ya da dezavantajları olabilir (Eğer uygulama için üs olarak bunlardan birini kullanmak istiyorum düşünme, ama bunu biraz uzatmak) olurdu?

1 Cevap

Eğer çekirdek Wildflower işlevselliği üzerine yazmak isterseniz kır çiçeği CMS kullanımları additional class paths (uygulamanızın yanında bootstrap.php ) to load itself into your application. The CMS code itself is stored in a wildflower/ dizininde yapılandırılmış., Ben dosyaları sürüklemek gerekir inanıyorum Lütfen app/ dizinine benzer sen cake/ dizindeki bazı dosyalar için yapabilirsiniz nasıl, onları değiştirmek içine.

CakePHP eklentileri kendi dezavantajları ile birlikte gelir. Bu eklentileri prensibi insanların kolayca onları ana uygulama ya da diğer eklentileri ile iletişim kurmak için biraz daha karmaşık hale nedenle, kendi kendine yeten işlevsellik paylaşımı, ya da kendi yapılandırmaları veya datasources içeren izin olduğunu benim anlayış olduğunu. Bu, sürüm kontrolü altında eklentisi koymak yerine bir çok sayfalı kopyasını & yapıştır Bakery makale yazma gibi geliştiricilerin daha kolay, sizin uygulamalarda kullanım için işlevsellik blokları paylaşmanızı sağlar.

Bir geleneksel bir CMS çekirdek olmak ve eklentileri CMS için yüklemek addons olmak hayal. Wildflower geliştirici yüzden baz uygulama olması daha uygun olduğuna karar verdi, eklenti rota aşağı gidiyor kabul ve CakePHP 1.2 var gibi o zaman ne gerekli eklentileri ile mümkün değil bir seviye kontrolü olduğunu fark olmalıdır.

Bunlar uygulamada bulunmayan bu ek sınıf yolu işlevselliğini kullanarak, kır çiçeği dosyalar kullanılacaktır. app/ ardından wildflower/ ardından {[: Bu sipariş CakePHP dosyaları arar yaparak, size bir çoğunlukla çıplak app/ dizini bırakarak, kendi yolumdan adım başarıyor (3)]}