Ben bu sınıfı genişletir ya da sadece kullanmalı mıyım?

1 Cevap php

PHP bir büyük proje için yardımcı sınıfları yazıyorum ve Command adında bir sınıf yazdım. Bu aslında etrafında kontrollü bir şekilde PHP sistem komutları çalıştırarak bir OOP sarıcı. Bu addOption() tipi seçenekleri-a eklemek ve addArgument() eklemek için başka argümanlar gibi yöntemler vardır.

Ben bu yüzden Komutanlığı sınıf bir çok kullanarak olacak etrafında dosyaların scp'ing bir sürü yapmak gerekir. Scp için çağrılar olduğunu ben her zaman kullanılan bazı seçenekleri gerekir çok özeldir.

Bu sınıf genişletmek ve bir ScpCommand sınıf oluşturmak için mantıklı mı? Bu bir ilişki 'a' var gibi görünüyor, ama gerçekten özel seçenekleri ile Command sınıf olarak sadece aynı şey her zaman. Gerçekten ben yapıcı haricinde herhangi bir yöntemi geçersiz gerek olacağını sanmıyorum. Herhalde sadece sınıf değişkenleri eklemek istiyorum. Bu gerçekten sadece bir kolaylık olacaktır.

Burada en mantıklı?

1 Cevap

Sadece yapılandırma ise, neden sizin için kazan-plaka yapılandırmayı yaptıktan sonra bir komut döndüren bir fabrika düşünün ki?

function getScpCommand($???) 
{
    $Command = new Command();
    $Command->addOption(/* scp specific this */);
    $Command->addArgument(/* scp specific that */);
    /* etc */
    $Command->addOption(/* handle your getScpCommand parameters here */)

    return $Command;
}