Nasıl benim açık kaynak kodlu yazılım çift lisans?

2 Cevap php

Ben bir kütüphane üzerinde çalışıyorum ve çift lisans bunu istiyorum:

  • Açık kaynak projeleri için bir açık kaynak lisansı
  • Ticari projeler için bir ticari lisans

Ancak, olay kodlama bir açık kaynak için projemi kullanmak istedim "kodlama fest" bir organizatör ile yaklaşıldı. Bunu ben bir ticari lisans altında serbest bırakmak için yasal hakkı yanı sıra açık kaynak bir tutmak istediğiniz gibi diğer geliştiricilerin proje üzerinde çalışmaya izin akıllı olurdu emin değilim. Bunu nasıl ele almalıdır?

PS: Ben seçtim açık kaynak lisansı GNU Affero GPLv3 lisans (AGPLv3) 'dir.

2 Cevap

Bu durumun üstesinden gelmek için oldukça kolaydır. Eğer proje üzerinde çalışan tek kişi iseniz, Bütünü telif hakkı kontrol ve ticari veya açık kaynak projeleri için ayrı lisans dahil olmak üzere, lisans koşullarını dikte edebilirsiniz. Eğer diğer geliştiricilerin katkıları izin verirseniz, o zaman onlara (a) size kendi çalışmaları üzerinde telif devretmeni ya almak ya da kendi katkılarını sunarken (b) lisans şartlarını kabul ediyorsunuz.

Java çift lisans kullanarak bilinen bir projedir. Aynı zamanda ticari lisanslı Java yayınlama imkanı var, sen Sun yedeklemek için yamalar işlemek için bir sözleşme imzalamak zorunda. Bu URL'yi bakınız: http://openjdk.java.net/contribute/

(- http://www.oracle.com/technetwork/oca-405177.pdf 'Sun Katılımcı Anlaşması' SCA ['Oracle Katılımcı Anlaşması' Şu OKA]) yaratıcı-commons-ShareAlike lisansı altında lisanslı özellikle sizin için ilginç bir gerçeği sözleşmenin kendisi olmasıdır. Bu sürece lisans (CC-SA GPL benzer, ancak bunun yerine kaynak kodu belge ve veriler için) korumak gibi, ihtiyaçlarınız için bu sözleşmeyi kullanmak ve değiştirmenizi sağlar.