PHP en iyi tasarım uygulamaları

3 Cevap php

Tamam, son birkaç gündür düşünüyordum soruları bir grup var. Şu anda PHP, HTML ve CSS, temelde büyük bir karmaşa ile karışık MySQL tabloları ile PHP dosyaların sadece bir demet bir site var. Ben siteyi temizlik ile görevli ve kendimi, aşağıdaki gereksinimleri için yaptık:

  • Site verimli ve iyi (kaynak kodu) ortaya koydu olması gerekiyor, ben mümkün olduğunca az kod yazmak mümkün olmak istiyorum.
  • Yapısı, sunum ve mantık arasında iyi bir ayrım olmalı.
  • Onunla çalışmaya gelecek geliştiriciler orada olacak gibi ne sebeple olursa olsun, ben bir çerçeve kullanılması ve sürdürülebilir kodunu tutmak gerekir ve "basit" değil.
  • En azından bir kaç sayfa için bir yönetici bölüm olması gerekir.

Söyleyerek, bu şimdi olduğu gibi ben site hakkında bildiklerimiz:

  • Birkaç tamamen statik 10-12 sayfaları oluşur, çoğu dinamik bir veri tabanı üzerinden tahrik ve kullanıcılar onaylanmış ve kontrol edilmesi gerekir (20-30 alanları) doldurmak için büyük bir form var edilir.
  • Sitenin hiyerarşisi temelde bu içinde 5-6 ana sayfaları ve daha sonra alt-sayfadır.

Yani, herkes baş ağrısı az miktarda yapıyor hakkında gitmek nasıl olarak herhangi bir ipucu / öneri vardı, bilmek istedim bu şeyleri bilerek.

  • OO yaklaşım bu durumda iyi olurdu?
  • Orada pek çok statik sayfalar ve dinamik sayfaları sadece içerik doldurdu gerekir bu yana temel şablon çeşit kullanmak iyi olurdu?

Cevaplar için EDIT: Teşekkürler, ben hiçbir çerçeveler Ben temelde, PHP dışında yeni bir sözdizimi gerektirecek bir şey geliyordu benden sonra bu site üzerinde çalışmak üzere işe alır kim muhtemelen sadece PHP bilecek dedi.

3 Cevap

Burada Rasmus Lerdorf, dil yarattı mimar, PHP proje düzenlemek konusunda bir makale:

http://toys.lerdorf.com/archives/38-The-no-framework-PHP-MVC-framework.html

PHP için OO çerçeveler popülerlik rağmen, Rasmus daha az OO yaklaşımı savunmaktadır. O PHP amaçlanan kullanımı hakkında herkesten daha fazla bilen ve yüksek performanslı web siteleri için kendi mimarisinin yararlanmak için nasıl.

edit: @ theman'ait yorumuna yanıt olarak, yazının iyi bir çalışma değil kabullenmek edeceğiz, ama içerik önemli olduğunu düşünüyorum. Kullanılacağı planlandığı gibi PHP kullanarak bir OO kalıba sığdırmak yapmak için kendi zayıflıklarına karşı mücadele daha iyidir.

Ben çok tüm PHP projeler için Smarty çiftleşmiş motoru öneririz. Size sunum mantığı ayırmak için kolay bir yol sağlar.

Bu SO question bir göz ve cevabım var. Bu geliştirilebilir konusunda bazı ipuçları ile oldukça iyi, basit MVC tasarım bulunuyor. Eğer bakım konusunda endişeleriniz varsa, o zaman en azından size (bir görünüm ve denetleyici gerekir) mantığını sunum ayırmak gerekir. Smarty o zorlar, ama bu çerçevenin bir tür olduğunu ve öğrenmek için ek sözdizimi gerekir.

Eğer Rasmus '"çerçeve php hayır mvc framework" çoğunluğa atlamadan önce, kritik bazı yorumlar okudum. Herhangi bir web uygulama yapısı bir çerçevedir ve Rasmus 'yaklaşımı gördüm iyi değil.